Percheziții într-un dosar de cămătărie și proxenetism la Dej, Gherla și Cluj-Napoca

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

În cursul acestei dimineți au avut loc mai multe percheziții sub coordonarea Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, percheziții ce vizează un dosar de cămătărie și proxenetism.

Perchezițiile au avut loc pe raza localităților Dej, Gherla și Cluj-Napoca, iar în urma acestora au fost ridicate aproximativ 10 persoane care au fost conduse la Judecătoria Dej. Potrivit surselor noastre persoanele în cauză au fost prezentate cu propunere de arest preventiv.

Pe raza municipiului Dej luptătorii din cadrul trupelor speciale au descins pe strada Mihai Viteazul, strada Nichita Stănescu, strada Corneliu Coposu, dar și în localitatea adiacentă, Urișor.

ACTUALIZARE

Se pare că principalul inculpat din dosar este cel cunoscut sub porecla de Șarpele Nebunu. Alături de acesta a fost luat şi Călin Man. Totodată ancheta este făcută de către polițiștii de la Cluj-Napoca, nu de către cei de la Poliția Dej.

Sunt vehiculate și numele altor persoane precum Șușu, Vlașin, Coco. Printre aceștia s-ar afla și o tânără, Draga Vlașin, parte vătămată. Totodată se pare că și un cetățean străin a depus un denunț penal împotriva acestor persoane pentru un apartament cumpărat în mod „fictiv” din bani proveniți din proxenetism.

COMUNICAT IPJ CLUJ

La data de 6 mai, au fost efectuate 14 percheziții domiciliare în localitățile Cluj-Napoca, Dej, Gherla și Râmnicu Vâlcea, într-un dosar penal întocmit pentru comiterea infracțiunilor de proxenetism și camătă.

Din cercetări a reieșit faptul că, 5 bărbați, cu vârste cuprinse între 30 și 45 de ani, ar fi determinat și înlesnit practicarea prostituției de către mai multe femei, din municipiile Cluj-Napoca și Dej, în mai multe state europene, printre care Austria și Elveția.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2016-2020, în urma practicării prostituției, bărbații ar fi obținut sume mari de bani, aproximativ 1.000.000 euro, aceștia fiind trimiși în România, prin intermediul unor terțe persoane sau prin servicii de transfer de bani la distanță.

Totodată, în cauză, față de alte două persoane, au fost extinse cercetările cu privire la comiterea infracțiunii de camătă.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate au fost identificate autoturisme, articole de îmbrăcăminte și bunuri de lux.

Polițiștii continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsuri legale.

Activitațile desfășurate au beneficiat de suportul de specialitate al Direcției de Operațiuni Speciale și al Biroului de Operațiuni Speciale Cluj-Napoca, dar și de sprijinul Grupării de Jandarmi Mobilă “Stefan Cicio-Pop” din Cluj-Napoca.

Ultimile articole

Articole populare