Penitenciarul din Gherla – deschiderea anului școlar 2019-2020

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

În data de 09.09.2019, la Penitenciarul din Gherla a avut loc festivitatea de deschidere a anului școlar 2019-2020. Procesul de învățământ va fi susținut de către 16 cadre didactice ale Liceului Tehnologic Special Gherla, unitate de învățământ afiliată Liceul Tehnologic Special Dej.
În anul şcolar 2019 – 2020 au fost înscrise un număr de 40 persoane private de libertate repartizate pe următoarele nivele de învăţământ:
• nivel primar – 7 persoane private de libertate;
• nivel primar conform programului “A doua şansă” – 14 persoane private de libertate (Secţia Exterioară de deținere din Cluj – Napoca);
• nivel gimnazial – 9 persoane private de libertate;
• nivel liceal – 10 persoane private de libertate (clasa a X-a și a XI-a).

Administraţia Penitenciarului Gherla a pus la dispoziţia elevilor şi profesorilor 7 săli de clasă, o sală profesorală, dar şi rechizitele necesare fiecăruia dintre elevi.
Școlarizarea persoanelor private de libertate reprezintă o prioritate pentru administraţia penitenciarului, fiind una dintre modalităţile de sporire a şanselor de reintegrare în societate şi de prevenire a săvârşirii de noi infracţiuni, prin transmiterea unor valori fundamentale şi formarea unor deprinderi şi atitudini care să determine un comportament prosocial.

Penitenciarul din Gherla – deschiderea anului școlar 2019-2020

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.

Ultimile articole

Articole populare