Secretarul de stat Horațiu Moldovan pune la îndoială morții de coronavirus anunțați de Guvern

Secretarul de stat Horațiu Moldovan pune la îndoială morții de coronavirus anunțați de Guvern

Încep marile controverse în legătură cu decesele anunțate de Grupul de Comunicare Strategica al Guvernului României, controverse ce sunt lansate chiar de cei aflați la vârful ministerelor.

Doctorul Horaţiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, afirmă că foarte multe dintre decesele anunţate în rândul pacienţilor cu COVID-19 nu sunt cauzate de infecţia cu noul virus, ci de alte boli. Respectivele persoane ar fi murit oricum, iar virusul nu le-a grăbit cu nimic sfârşitul.
“Sunt raportate multe decese la pacienți care mor din alte cauze. Urmărim zilnic raportările. 80% aveau comorbidități. Ar fi murit oricum. În apropierea morții, corupul cedează, imunitatea scade, apar tot felul de probleme. După părerea mea, fără să fim în posesia unor date statistice, sunt foarte mulți pacienți de care nu putem spune că au murit din cauza infecției cu COVID“, a declarat Moldovan, la Antena 3, citat de radu-tudor.ro

Potrivit datelor Institutului Naţional de Sănătătate Publică, 818 persoane infectate cu coronavirus au murit în România. Până astăzi, 4 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 13.512 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 5.269 au fost declarate vindecate și externate, mai arată sursa citată.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare