Sunteti aici:AdministrativInvestițiile sunt la ele acasă în Apahida

Investițiile sunt la ele acasă în Apahida

Publicat in data

Primarul comunei Apahida, Grigore Fati, se poate lăuda la final de mandat cu o serie de investiții care au avut rolul să crească nivelul de viață a locuitorilor din comună.

” Din anul 2012, am promis că această comună va deveni în următorii ani un adevărat şantier, ceea ce s-a şi întâmplat. În această perioada în comună s-au realizat aproape 60 km reţele de canalizare, peste 40 kilometri reţele de apă, aproape 20 kilometri asfaltări de drumuri şi străzi şi alte lucrări edilitar-gospodăreşti. Evident, executarea lucrărilor de apă – canal şi reabilitare drumuri au creat disconfort locuitorilor din zonele respective, deranj pentru care îmi cer scuze tuturor şi promit că în 2016-2017 toate străzile canalizate în localităţile Apahida-Sânnicoara-Dezmir vor fi asfaltate”, a declarat primarul Gheorghe Fati

Canalizare din fonduri europene

Probabil cea mai importantă investiție a fost realizată din fonduri europene, respectiv introducerea rețelelor de canalizare în Dezmir, Apahida (parțial) și Sânnicoara (parțial)

Lucrările, cuprinse în cadrul unui singur contract au vizat construirea de noi reţele de canalizare în zone din cele trei localităţi care nu beneficiază încă de astfel de utilităţi. Lungimea totală a reţelelor de canalizare nou înfiinţate este de 38,42 km împreună cu 14 staţii de pompare ape uzate. Valoarea contractului este de 22,23 milioane lei. Investiţia a fost derulată în cadrul proiectului „Îmbunătăţirea sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare în zona Cluj- Sălaj în cadrul alocării disponibile din Fondul de Coeziune – Axa 1 POS Mediu 2007-2013”.Lucrările vor continua printr-un nou proiect pe fonduri europene din exercițiul finanaciar 2014-2020.

Modernizarea străzilor din comună

În perioada 2013-2015 în Apahida au fost investiți 6.721.284,20 lei pentru lucrări de modernizare a drumurilor din comună.

În 2013 au fost realizate modernizarea a 8 străzi din localitatea Apahida, două străzi din localitatea Corpadea, patru străzi din localitatea Sânnicoara, o stradă din Dezmir și două străzi din localitatea Pata. TOTAL asfaltari drumuri = 7378 m ; platforme = 2615 mp, iar valoarea totală a contractului este de 3.909.718,54 lei.
În 2014 a fost au fost realizate lucrări de modernizare Infrastructură Rutieră pe str.Libertăţii din localitatea Apahida.

Localitatea Apahida-str.Libertăţii L=578 m; l=5,5m; S=3230 mp. Valoarea totală a contractului este de 541.083,37 lei.
Tot în 2014 s-a semnat contractul pentru alte două străzi din Apahida şi o stradă din Sannicoara. Localitatea Apahida-str.Morii=215, str.Campia=320 m.

Localitatea Sannicoara-str.Noua=295 m
TOTAL comuna Apahida=830 m. Valoarea totală a contractului este de 533.104,37 lei.

În 2015 pe străzile pe care s-au efectuat lucrări de înlocuire a conductei de apă și canalizare anul precedent a început procesul de asfaltare. Printre ele și strada I.C. Brătianu, una dintre străzile pentru care s-au făcut multe solicitări pentru modernizare.

DRUMURI:
Localitatea APAHIDA: str.I.C.Bratianu = 1040,63 m
Localitatea CORPADEA: str. Horea = 906,18 m, Alei str.Republicii =2290 mp
ȘANȚURI
Localitatea Apahida: Sant str. Morii =235 m
Valoarea totala a contractului este de 1.645.602,55 lei.

Modernizarea rețelei de electricitate

În 2014 a fost semnat contracul pentru execuție electrificare în comuna Apahida(Proiectare și execuție) pentru următoarele obiective:
-înlocuire lămpi cu sodiu 250 W pe str.Clujului în localitatea Sînnicoara și pe str.Libertatii din loc.Apahida cu corpuri de iluminat cu sursa LED(12 buc);
Retea de iluminat public pe str.Libertatii intre podul metalic si sensul giratoriu din localitatea Apahida pe o L=1200m;
Reţea de iluminat public pe str.Clujului din localitatea Sannicoara pe o L=1300m;
Valoarea totală a contractului este de 660.997 lei.
Reţea de iluminat public pe stradă Câmpeneşti din localitatea Apahida;
Reţea de iluminat public în incinta Creşei de copii din localitatea Apahida;
Înlocuirea lămpilor cu consum mare de energie electrică, cu lămpi cu leduri, care au consum mic de curent electric, precum şi uniformizarea iluminatului public, pe str.Clujului din localitatea Sannicoara.
Tot în 2014 s-a realizat:
Reţea de iluminat public pe stradă Câmpeneşti din localitatea Apahida;
Reţea de iluminat public în incinta Creşei de copii din localitatea Apahida;
Înlocuirea lămpilor cu consum mare de energie electrică, cu lămpi cu leduri, care au consum mic de curent electric, precum şi uniformizarea iluminatului public, pe str.Clujului din localitatea Sannicoara.

În 2015 au fost realizate lucrări de modernizare a iluminatului public,prin lucrari de instalatii electrice:
1. Extindere reţea de iluminat public în loc. Apahida – str. Libertăţii – 600 ml (între blocuri);
2. Extindere reţea de iluminat public în loc. Dezmir – str Criseni – 520 ml (înspre P-ta Agro);
3. Extindere reţea de iluminat public în loc. Dezmir – str. Aviator Traian Darjan – 580 ml (de la stâlpul nr. 22 până la str. Planoarelor la stâlpul nr. 13A);
4. Extinderea reţea de iluminat public în loc. Sannicoara – Str. Feroviarilor – 410 ml;
5. Extindere reţea iluminat public în loc. Sannicoara – str. Aviatorilor – 420 ml;
6. Extindere reţea iluminat public în loc. Sannicoara – str. Meteor – 380 ml;
7. Iluminat perimetral Lacul nr. 6, loc. Câmpeneşti – 1700 ml.
Valoarea totala a contractului este de 429.040 lei.

Cămin cultural nou în Sânnicoara

Locuitorii localităţii Sannicoara se bucură de un nou cămin cultural. Investiţia realizată din fonduri publice al primăriei se ridică la suma de 880.000 de lei. Construcţia a presupus pentru început demolarea şi evacuarea molozului pentru construcţia existentă. Mai apoi a fost construit un corp nou de clădire cu funcţiunea de Cămin Cultural, o construcţie cu regim de înălţime „ parter + mansardă” pe teren cu suprafaţă de 527 mp.

Subvenții pentru abonamentele de transport in comun pentru elevi si pensionari în valoare de peste 1, 1 mil lei anual
Primăria Apahida asigură subvenţionarea abonamentelor pe mijloacele de transport în comun pentru elevi, studenţi, cursanţi la studii postliceale, postuniversitare, pensionari şi alte categorii de persoane defavorizate.

Primăria Apahida suportă din bugetul local contravaloarea abonamentelor pe mijloacele de transport în comun care circulă din comuna Apahida la Cluj-Napoca şi retur, pentru elevi, studenţi, cursanţi la studii postliceale şi postuniversitare până la vârsta de 25 de ani, pentru pensionari şi alte categorii de persoane defavorizate.

Teren sintetic cu nocturnă în Dezmir

Primăria Apahida a achiziţionat în 2014 gazon sintetic cu fir monofilament şi înălţime de 50 mm pentru amenajarea terenului de minifotbal situat în localitatea Dezmir, comuna Apahida în suprafaţă de 924 mp. Valoarea totală a contractului este de 91.775,37 lei.

Iar în seara zilei de 03 septembrie 2015, în urma verificării punctului de aprindere de pe str Grădinarilor – Sînnicoara a fost dat în funcţiune la ora 20:45 sistemul de iluminat nocturnă la Terenul sintetic Dezmir. Investiţia a fost realizată integral cu fonduri din bugetul local al Comunei Apahida .

INTRA IN DISCUTIE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele articole

Doi Grași pe ROȘU, bârfitori de radio-șanț vor să pună mâna pe Primaria Câmpia Turzii

Petre Pop și Adrian Mischian, doi bărbați fatali aflați la a doua tinerețe, unul...

Sotia patronului Nello Construct, condamnată la închisoare pentru că a bătut minori

In sfârșit, s-a facut dreptate în cazul a două familii din Turda a căror...

Alte articole

Doi Grași pe ROȘU, bârfitori de radio-șanț vor să pună mâna pe Primaria Câmpia Turzii

Petre Pop și Adrian Mischian, doi bărbați fatali aflați la a doua tinerețe, unul...