Antonov AN 124 a aterizat la Otopeni

Cel mai mare avion de tip cargo din lumea a aterizat marți la București. A adus din China echipamente necesare medicilor din linia I

Un Antonov 124-100, cea mai mare aeronavă de tip cargo din lume, a aterizat, marți, pe Aeroportul Henri Coandă. Avionul a adus o cantitate impresionantă de echipamente medicale din China, achiziționate de Unifarm. Antonov AN 124 este un avion rar. Poate transporta locomotive, iahturi sau fuselaje de aeronave. Botul aeronavei este astfel modificat încât permite încărcarea unui volum de marfă imens, de până la 150 de tone.

Adrian Ionel, director general Unifarm, spune că alte 12 avioane de tip cargo vor aduce mărfuri necesare medicilor din linia I: măşti de protecţie, ochelari de protecţie, combinezoane, aparatură medicală şi reactivi. Pe 9, 20 şi 27 aprilie vin în ţară 3 avioane de tip Boeing 747 încărcate cu marfă. În același timp, curse regulate DHL vor aduce în România echipamente medicale. Pe 14 aprilie un alt Antonov AN 124 va ateriza la Bucureşti din Zhengzhou, China. Pe 15 aprilie va ateriza la București un Boeing 747 Silkway West Airlines, informează Mediafax.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare