Zeci de mii de răsaduri de legume din soiuri românești, de vânzare la USAMV Cluj-Napoca

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca anunță punerea în vânzare, începând din 16 aprilie, a primelor răsaduri de legume din soiuri românești.

Astfel, se vor putea achiziționa răsaduri de tomate – soiurile Inimă de bou, crețe, de Buzău (circa 30.000 de răsaduri în total), ardei gras roșu, galben și kapia (1.500 de fire), vinete (1.000), gogoșari (500), țelină (500), ardei iute (300), dar și plante aromatice – busuioc, salvie, mentă, oregano (în total 300 de fire).

La sera de producerea a legumelor din cadrul USAMV Cluj avem posibilitatea să vă oferim o gamă largă de răsaduri.  În cazul tomatelor avem trei soiuri tradiționale: inimă de bou, de Buzău și roșii crețe cu pielea subțire, zemoase și foarte dulci. Vă mai putem oferi răsaduri de vinete, de ardei gras roșu și verde, gogoșari, ardei iute. De asemenea, avem plante aromatice la ghiveci: busuioc, menta, salvie și oregano. Urmează la sfârșitul lunii mai pregătim răsaduri de cimbru, cimbrișor, leuștean, tarhon. Putem pregăti răsaduri de varză, de brocoli și conopidă. Răsadurile noastre sunt produse în ghivece nutritive, am respectat toate verigile tehnologice, sunt de bună calitate, sunt tratate, astfel că răsadurile pot să fie lăsate să se dezvolte pentru că nu este pericolul să fie atacate de boli sau dăunători”, potrivit ing. Florica Măniuțiu

Toate răsadurile au fost plantate individual, în ghivece, din semințe românești.

Prețul unic pentru fiecare răsad, indiferent de legume, este de 1,20 lei.

Vânzarea răsadurilor va avea loc, începând de luni, 16 aprilie, în intervalul orar 08.00 – 15.00, la serele din incinta USAMV Cluj-Napoca (accesul este mai facil pe pe la poarta nr. 2, de pe Strada Govora).

Persoane de contact pentru doritorii de a cumpăra cantități mai mari de răsaduri: ing. Florica Măniuțiu (tel. 0730 662709) și ing. Horațiu Dezmirean (tel. 0726 – 301653).

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare