proiectul Spitalului Regional de Urgență

Va lua Iași fața Clujului pentru proiectul Spitalului Regional de Urgență?

Iași face pași importanți în vederea realizării proiectului Spitalului Regional de Urgență.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea alături de secretarul de stat Cristian Grasu se vor întâlni cu reprezentanţi ai Băncii Europene de Investiţii. Aceștia vor participa la Iași la o discuție despre construcţia Spitalului Regional de Urgenţă.

“Designul spitalului şi alte componente ale proiectului vor fi prezentate de Raymond Bertrand şi George Boulton, experţi în echipa de consultanţi. Simon Barnes, director Advisory Services la BEI va detalia configurarea instituţională şi de reglementare pentru implementarea proiectului, iar secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Cristian Grasu, va prezenta Unitatea de Implementare a Proiectului. După prezentarea Studiului de Fezabilitate al proiectului Spitalului Regional de Urgenţă, reprezentanţii Consiliului Judeţean şi ai companiilor de utilităţi vor prezenta soluţii pentru realizarea căilor de acces şi racordarea obiectului la reţelele de utilităţi, iar Cristian Şandru, expert în echipa de consultanţi, va vorbi despre procedura de evaluare a impactului asupra mediului. Ulterior, Martin Schriever, Senior Advisor la European Investment Advisory Hub în cadrul BEI, va prezenta conceptele de finanţare şi programul de implementare a proiectului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Iași, potrivit AGERPRES.

La CLuj-Napoca, autoritățile au rămas la stadiului actualizării studiului de fezabilitate pentru Spitalul Regional de Urgență.

În acest moment, reactualizarea PUZ-ului Spitalului Regional de Urgență, care vizează atât municipiul Cluj-Napoca cât și comuna Florești, înaintează în ritm alert, documentația urbanistică fiind în proces de avizare tehnică în comisiile de specialitate. Ne dorim ca totul să decurgă conform planului astfel încât, până la finele anului, Ministerul Sănătății să depună la Comisia Europeană aplicația pentru obținerea finanțării nerambursabile în cuantum de 50.000.000 de euro”,  a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, domnul Marius Mînzat.

Citește continuarea articolului plus alte stiri din medicina:

Sorina Pintea și reprezentanții Băncii Europene, discuții despre Spitalul Regional de Urgență de la Iași

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare