soferi pericol public

Șoferi aflați la volan sub influența băuturilor alcoolice, depistați de polițiștii clujeni

Poliţiştii Compartimentului Rutier Câmpia Turzii cercetează un bărbat, de 48 de ani, din judeţul Mureş, pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

La data de 5 iunie a.c., în jurul orei 06.30, poliţiştii Compartimentului Rutier Câmpia Turzii au depistat pe raza localităţii Viişoara, un bărbat, în vârstă de 48 de ani, din comuna Valea Largă, judeţul Mureş, care conducea un autoturism fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, a reieşit o valoare de peste 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.

Poliţiştii Compartimentului Rutier Câmpia Turzii cercetează un tânăr, de 19 ani, din Ocna Mureş, judeţul Alba, pentru infracțiuni rutiere.

 

La data de 5 iunie a.c., în jurul orei 15.20, poliţiştii Compartimentului Rutier Câmpia Turzii au depistat un tânăr, în vârstă de 19 ani, din Ocna Mureş, judeţul Alba, în timp ce conducea un autoturism pe strada 1 Decembrie 1918, care prezenta simptome ale consumului de substanţe interzise.

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii naturii substanţelor consumate. Totodată, pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal, fiindu-i suspendat dreptul de a conduce.

În cursul aceleiaşi zile, în jurul orei 18.25,  tânărul s-ar fi urcat din nou la volan, iar pe raza localității Luna a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune cu un autoturism condus regulamentar de un bărbat, de 66 de ani, din Bucureşti. În urma accidentului, tânărul a fost rănit uşor.

Pe numele acestuia, poliţiştii au deschis un nou dosar pentru comiterea infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă”,conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” şi „conducerea unui vehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată, faptă prevăzută de Codul penal.

CERCETAT PENTRU CONDUCERE SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI LA DEJ

Poliţiştii Biroului Rutier Dej au depistat un bărbat, de 40 de ani, din comuna Mica, în timp ce conducea sub influenţa băuturilor alcoolice.

La data de 5 iunie a.c., în jurul orei 19.40, poliţiştii Biroului Rutier Dej au depistat un bărbat, în vârstă de 40 de ani, din comuna Mica, judeţul Cluj, în timp ce conducea un autoturism pe raza localităţii de domiciliu, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, a reieşit o concentraţie de peste 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul savârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare