programele scolare

Școala gimnazială din comuna Țaga va fi reabiliată

Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe, a semnat autorizația de construire în vederea executării lucrărilor de reabilitare a corpului vechi al Școlii Gimnaziale din localitatea Țaga.

            „Reabilitarea acestui imobil școlar este un nou pas spre normalitate, copiii din mediul rural fiind la fel de îndreptățiți ca și cei de la oraș să beneficieze de cele mai bune condiții. Sunt ferm convins că această investiție va genera numeroase efecte pozitive imediate, calitatea procesului educativ fiind influențată esențial de mediul fizic în care acesta se desfășoară.” a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe.

            Lucrările de intervenție asupra „școlii vechi” au drept scop reîntregirea schemei funcționale a clădirii cu noi grupuri sanitare, respectiv refuncționalizarea și recompartimentarea corpului de clădire prin lucrări ce vizează atât partea structurală cât și sfera de instalații. Urmare a acestor lucrări, vor fi modificați semnificativ, în bine, toți parametrii de confort și siguranță ai imobilului, conform nevoilor actuale ale elevilor și profesorilor.

În concret, principalele îmbunătățiri aduse imobilului în suprafață de 301 mp vizează înlocuirea tâmplăriilor, executarea de lucrări de finisaje și termoizolații, amenajarea scărilor de acces în imobil și a rampei de acces pentru persoanele cu handicap, construirea de trotuare perimetrale, montarea acoperișului din țiglă, amenajarea unui spațiu de joacă pentru copii, etc.

            După recompartimentare, noul corp de clădire va respecta schema funcțională impusă de ultimele normative în vigoare, respectiv regulile de igienă și de sănătate reglementate de normele UE. Astfel, acesta va cuprinde trei săli de clasă, o sală profesorală, un cabinet medical și unul de logopedie, două birouri și trei grupuri sanitare, din care unul va fi destinat persoanelor cu dizabilități.

            Lucrările, a căror valoare estimată este de 816.777 de lei, se vor desfășura pe o perioadă de șase luni și vor debuta în primăvara anului viitor.

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare