Săptămâna de lucru de 4 zile. De ce sunt medicii împotrivă?

Săptămâna de lucru de 4 zile. De ce sunt medicii împotrivă? Medicii se pronunţă împotriva săptămânii de lucru de patru zile. În opinia lor, aceasta poate duce la creşterea numărului de persoane obeze, precum şi la creşterea numărului de tulburări nevrotice în rândul oamenilor care muncesc, scrie site-ul Radio România Antena Satelor.

În ciuda aspiraţiei unei părţi a cetăţenilor la săptămâna de lucru de 4 zile, apărută după ce presa a scris despre efectele pozitive ale acesteia, medicii afirmă că o astfel de iniţiativă se poate repercuta negativ asupra sănătăţii angajaţilor. După cum a declarat medicul terapeut Elena Tihomirova, vor fi puţine cazurile în care oamenii se vor ocupa în timpul liber de sport şi dezvoltare personală, marea majoritate (95%) îşi vor petrece ziua lenevind. Iar acest lucru va duce, cel mai probabil, la creşterea numărului de persoane obeze şi tulburări nevrotice în rândul muncitorilor.

La rândul său, medicul psihiatru Lev Perejoghin este convins că săptămâna de lucru de patru zile va fi benefică dezvoltării relaţiilor de familie, doar dacă membrii cuplului sunt fericiţi. În caz contrar, o zi liberă în plus nu va face decât să înrăutăţească situaţia familială.

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.

Latest articles

Related articles