O ambulanță a rămas împotmolită în noroiul din localitatea Mera. Ce zice primăria?

Un locuitor al comunei Baciu a sesizat faptul că o ambulanță a rămas blocată în noroiul de pe drumul din localitatea Mera, din acest motiv starea bolnavului transportat agravându-se.

Primăria Comunei Baciu a demarat o anchetă în urma căruia s-a stabilit că persoana în cauză nu a ajuns în comă la spital așa cum s-a vehiculat.

”S-au solicitat informații și Serviciului de Ambulanță a Județului Cluj pentru a clarifica toate aspectele cu privire la care persoana a ajuns ( conform surselor) în comă la spital având în vedere faptul că din informațiile noastre ambulanța a stat undeva între 10 şi 15 minute în acea zonă.
Situația confirmată de Serviciului de Ambulanță a Județului Cluj a fost următoarea:
Persoana pentru care s-a solicitat ajutorul ambulanței era în stare avansată de ebrietate, s-a deplasat pe picioarele lui la ambulanță. Problema întârzierii a fost faptul că personalul ambulanței nu s-a putut da jos din cauza câinilor. Persoana NU A AJUNS ÎN COMĂ la spital”, a declarat prmarul Ioan Mureșan.

De asemenea, potrivit primarului cea mai mare parte a locuințelor ridicate în zona respectivă nu au autorizație de construire, iar cei ce locuiesc acolo nu plătesc taxe și impozite locale.

Drumul a fost reparat provizoriu prin pietruire în luna decembrie deoarece era complet impracticabil fiind un drum de acces la terenurile agricole din zonă. Comisia care s-a deplasat la fața locului în data de 08.01.2018 a reușit sa ajungă cu autoturismul până la ultima casă. În urma verificării situației din teren s-a constatat că majoritatea locuințelor sunt construite ilegal fără absolut nici o aprobare de la nici o autoritate. Vom verifica și modul în care s-au branșat la rețeaua de alimentare cu energie electrică.
Nu plătesc nici impozit , nici taxă de salubritate și nici alte taxe. Majoritatea locuitorilor din acea zona sunt mari datornici la bugetul local. În anul 2016 a fost un procent de încasare pe toată localitatea Mera de 13% datorită câtorva persoane cu datorii de sute de mii de lei provenite din amenzi. Doar primii 3 datornici de pe acea stradă însumează datorii în sumă de 469 750 lei. S-au dispus masuri de verificare situației existente și luarea tuturor măsurilor legale care se impun în vederea clarificării situației existente. În cazul în care se constată că acele construcții sunt ilegal executate se ia în calcul chiar demolarea acestora”, a menționat primarul Mureșan Ioan Florin

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare