În Floreşti va fi deschisă prima creşă publică din comună

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

În Floreşti va fi deschisă prima creşă publică din comună. Lucrările de construcţie au fost terminate, clădirea a fost amenajată şi până la sfârşitul acestei toamne părinţii îşi vor putea lăsa copiii în acest loc.

„Creşa este gata, este frumos pictată, este pregătită pentru copilaşi şi veţi avea o surpriză în ceea ce priveşte modul în care vor fi primiţi copiii, astfel încât cei mici să nu simtă momentul despărţirii de părinţi, ci, din contră, să aibă un moment de bucurie că au revenit sau vin acolo”, a declarat primarul comunei Floreşti – Horia Şulea.

Primarul din Floreşti, Horia Şulea, se aşteaptă ca numărul cererilor să depăşească capacitatea acestei creşe. El spune că vor exista anumite criterii, în baza cărora se va face o ierarhizare a cererilor pentru locurile din creşă.
Vor fi multe solicitări. Avem aprobat un sistem de ierarhizare a cererilor astfel încât echitatea să-şi spună cuvântul, în momentul în care se vor aloca aceste locuri. În primul rând mămicile care au copii gemeni au prioritate, mămicile care vor să îşi înceapă activitatea profesională mai repede, la fel, au prioritate. Cert este un lucru: locurile vor fi insuficiente.
O sută de locuri va avea creşa din comuna Floreşti şi va deveni funcţională de la sfârşitul acestei toamne. Creşa a fost construită în imediata vecinătate a şcolii şi grădiniţei din cartierul Cetatea Fetei.
Avantajul e în primul rând pentru părinţii care au copii de vârste diferite şi care nu trebuie să se deplaseze în mai multe locuri pentru a-şi duce un copil la creşă şi altul la şcoală sau grădiniţă.
Primarul Horia Şulea spune că în această perioadă se organizează concursurile pentru personalul care va deservi creşa din Floreşti, după care va începe procedura de înscriere a copiilor.
Creşa este amplasată vis-?-vis de grădiniţa din Cetatea Fetei, în imediata apropiere a şcolii din Cetatea Fetei. Avem în această creşă 100 de locuri, care implică aproximativ 37 de locuri de muncă. Am scos la concurs toate aceste posturi şi opinez că undeva spre sfârşitul lunii octombrie vom putea demara procedura de înscriere a copiilor. Mai întâi trebuie să asigurăm personalul, după care putem să înscriem copiii.

Sursa

În Floreşti va fi deschisă prima creşă publică din comună

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.

Ultimile articole

Articole populare