Compania de Apă Someș, pierderi de 260.000 lei

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Branșamentele ilegale la rețeaua de apă și canalizare au cauzat Compania de Apă “Someş” Cluj pierderi de 260.000 de lei. Astfel de ilegalități au fost descoperite în 43 de localități.

Cele mai multe branşamente ilegale – aproape 200, au fost îregistrate în comuna Floreşti, de lângă Cluj-Napoca.

“În perioada ianuarie – iulie 2018 au fost descoperite un număr de 531 branşamente sau racorduri ilegale în 43 de localităţi din judeţ. Unele persoane aveau branşament la apă dar, la un moment dat, s-au legat şi la canal fără să plătească. Valoric, pierderile de apă şi canal se ridică în această perioadă la 260.000 lei. Este vorba despre zeci de mii de mc de apă şi apă-canal. Zonele <fierbinţi> ar fi Floreşti – 197, Cluj-Napoca – 86, Dezmir – 48, Gilău – 39”, a spus Croitoru, potrivit MEDIAFAX.

Persoanele care s-au branșat ilegal vor fi nevoite să plătească retroactiv facturile, în caz contrar companie le acționează în instanță.

Compania de Apă “Someş”, înfiinţată în anul 1892, este unul dintre cei mai mari operatori regionali de alimentare cu apă şi colectare-epurare ape uzate din România, care deserveşte aproape trei sferturi de milion de locuitori din judeţele Cluj şi Sălaj.

Citește și:

A crescut de 10 ori numărul localităților deservite de Compania de Apă Someș

Ultimile articole

Articole populare