Cisternă cu diluant

Cisternă cu diluant, răsturnată pe Centura de Est

Circulaţia rutieră este întreruptă, duminică seara, pe Centura de Est a municipiului Cluj-Napoca, după ce o cisternă cu diluant s-a răsturnat pe carosabil, informează Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Pompierii acționează pentru îndepărtarea pericolului, traficul e blocat

Potrivit sursei citate, incidentul s-a produs pe Centura de Est a municipiului Cluj-Napoca (DN1N), în zona rampei de gunoi Pata Rât. Cisterna este încărcată cu diluant, iar pericolul de a lua foc era maxim, până la intervenția ISU.

Mai multe echipaje ISU au ajuns în seara de duminică, 9 septembrie, la faţa locului, acţionând pentru remedierea situaţiei.

Evenimentul nu s-a soldat cu victime, circulaţia rutieră fiind oprită, mai menţionează Centrul Infotrafic.

Potrivit IPJ Cluj, în zonă există acum pericol de poluare, ca urmare a scurgerii substanţelor inflamabile pe care autovehiculul le transporta.

În incidentul în care a fost implicată o cisternă cu diluant, șoferul avea alcoolemia 1,20 mg/l

„Un accident rutier a avut loc pe varianta de ocolire a municipiului Cluj-Napoca de la Vâlcele la Apahida, unde un TIR care transporta diluant s-a răsturnat. Şoferului i s-au recoltat probe biologice şi s-a constatat că avea o alcoolemie de peste 1,20 mg/l. La faţa locului sunt aşteptaţi şi reprezentanţi ai Gărzii de Mediu, deoarece este pericol de poluare”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Traian Morar.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Andrei Biriş, a spus că autovehiculul transporta patru butoaie cu substanţe inflamabile folosite în industria auto.

AGERPRES

foto: realitatea.net

Citește și Sfatul medicului, cu privire la tratamentul celor mai grave boli

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare