71 de șoferi vitezomani, pe autostrăzile din România

Poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale a Poliţiei Române au depistat, săptămâna trecută, 71 de șoferi vitezomani care conduceau cu viteze de peste 180 km/h.

De asemenea, 8 persoane conduceau sub influenţa alcoolului şi 2 conduceau sub influenţa drogurilor.

Cea mai mare viteză înregistrată de radar a fost de 211 km/h, pe autostrada A2.

Poliţiştii au depistat 71 de şoferi, care au depăşit limita legală de viteză pe autostrăzi cu mai mult de 50 km/h, iar în 8 cazuri şoferii au fost depistaţi circulând cu viteze peste 200 km/h.

De asemenea, în alte 8 cazuri şoferii au fost depistaţi conducând sub influenţa băuturilor alcoolice.

Totodată, în 2 cazuri, şoferii au fost depistaţi sub influenţa substanţelor stupefiante, respectiv cannabis. Pe numele celor 2 persoane au fost întocmite dosare penale pentru conducere sub influenţa substanţelor stupefiante.

Cea mai mare viteză a fost înregistrată, la data de 30 iulie a.c., pe A2, când poliţiştii au depistat un bărbat, de 37 de ani, din Otopeni, care conducea spre Bucureşti cu viteza de 211 km/h. Şoferul a fost sancţionat cu amendă de 1.450 de lei, iar poliţiştii i-au suspendat exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 zile.

Toţi şoferii depistaţi conducând cu viteză excesivă au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi cuprinse între 1.305 şi 2.900 de lei, iar ca măsură complementară, le-au fost reţinute permisele de conducere, pentru 90 de zile.

Potrivit datele Poliţiei, în speţă ale celor de la Direcţia Rutieră, de la începutul anului şi până la mijlocul lunii iunie a acestui an, în România au avut loc 3.155 de accidente rutiere grave, în urma cărora 678 de oameni au murit, iar 2.989 au fost grav răniţi. La un calcul simplu, observăm că, în fiecare zi, pe şosele din ţară au loc, în medie, 20 de accidente grave.

Latest articles

Related articles