FLOREȘTI Horia Șulea

FLOREȘTI Horia Șulea și colectarea selectivă a deșeurilor. Mihai Curteanu acuză

FLOREȘTI Horia Șulea și colectarea selectivă a deșeurilor. Mihai Curteanu îl acuză pe primarul Horia Șulea că nu a reușit să pună la dispoziția comunități pe care o păstorește logistica necesară colectării selective având în vedere că de la 1 iulie 2019 aceasta devine obligatorie.

„Discutăm astăzi despre colectarea selectivă a deșeurilor, ceva ce românii ar fi obligați, teoretic, să facă începând cu 1 iulie 2019. După cum ne-am obișnuit Florești-ul nu este pregătit lipsind pubelele speciale sau sacii de gunoi colorați pe care oamenii ar fi trebuit să îi primească de la firmele de salubritate toate acestea deși autoritatea publică locală avea la dispoziție mai mult de un an de zile să pună la punct sistemul de colectare selectivă sau măcar să înceapă demersurile de implementare. Astfel, cel puțin la nivel teoretic de la 1 iulie 2019 floreștenii vor fi obligați să adune gunoiul selectiv, plastic, sticlă, hârtie și resturi menajere, administrația publică locală având obligația de pune la dispoziție cetățenilor întreaga logistică”,

spune Mihai Curteanu.

Mihai Curteanu vine și cu o propunere pentru a eficientiza colectarea selectivă:

„Cei care vor fi selectivi cu deșeurile lor pot plăti mai puțin la salubritate sau chiar deloc, cu acordul consiliului local model aplicat în mai multe țări pentru a încuraja și a eficientiza această practică de a colecta deșeurile”.

FLOREȘTI Horia Șulea și colectarea selectivă a deșeurilor – atac dur la administrația locală.

Mihai Curteanu atacă dur administrația publică locală, pe care o acuză de lipsa oricărui plan de a pune în practică cel puțin în viitorul apropiat un sistem de colectare selectivă.

„Cum ne-am obișnuit până acum administrația publică locală nu are nici un plan vis a vis de colectarea selectivă și nu există nici premisele ca mințile luminate aflate la cârma comunei să fie capabile să conceapă un plan de urgență pentru a intra în rând cu tot ceea ce înseamnă normalitate. Încă odată se demonstrează că evoluția nu poate coexista cu incompetența administrativă. După modul de operare al «cârmaciului» republicii de la Florești nu mi s-ar părea deloc imposibil ca să ordone amenzi pentru cei care nu sunt selectivi cu deșeurile”,

spune Mihai Curteanu.

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare