Medicii mor când sunt de gardă! Un apel disperat către parlamentari

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Și medicii mor, nu-i așa? Și nu e doar o parafrază după titlul unei cărți și al unui film celebre. Oricât ne-ar părea că ei sunt intangibili, adevărul este că sunt din carne, sânge și nervi, ca oricare dintre noi. Și tot ca pe oricare dintre noi, îi atinge aripa morții când se așteaptă mai puțin.

Medicii mor când sunt de gardă! 43 de cazuri doar în ultimul deceniu

O statistică – incompletă, însă – arată cu nu mai puțin de 43 de medici au decedat, în ultimul deceniu, în timpul gărzilor sau imediat după terminarea loc. Cumplit! Dacă ne gândim că orele de gardă – cele de maximă tensiune în această profesie – nici măcar nu sunt recunoscute la vechimea în muncă. Așa cum, de exemplu, sunt recunoscute, cu un puncta special, perioadele de lucru în misiuni speciale ale militarilor plecați în zone de conflict.

Citește și Medic cardiolog decedat la 44 de ani, în camera de gardă

Gărzile, prin tensiunea, intensitatea și volumul de muncă sunt, ca nivel de stres, similare misiunilor speciale militare. Dar cine le recunoaște ca atare.

După decesul, în urmă cu o săptămână, în timpul gărzii, al medicului cardiolog Cosana Claiciu, un semnal de alarmă a fost tras pe rețeaua de socializare Facebook.

Medicii mor în picioare. Avertismentul a fost lansat de medicul Livia Davidescu din Craiova care face apel la medicii-parlamentari să susţină legislativ recunoaşterea orelor de gardă ca vechime în muncă.

Lista a fost realizată prin intermediul reţelelor de socializare şi a fost postată, marţi, pe pagina de Facebook a dr. Livia Davidescu, medic primar oftalmolog la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova, notează Agerpres.

Doctorul a precizat că a inițiat acest demers, după ce a aflat despre cazul Cosanei Claiciu, medic cardiolog la Spitalul Clinic Judeţean Arad, care a decedat la 44 de ani în timpul unei gărzi.

Medicii mor, nu-i așa? – lista întunecată

………………….

Află care sunt medicii care au decedat în timpul serrviciului și din ce cauză

Ultimile articole

Articole populare