Împreună învingem Tuberculoza!

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Experții în tuberculoză din țara noastră se întlnesc cu cercetători de talie mondială în București, în cadrul programului Împreună învingem Tuberculoza !

La invitația Ministrului Sănătății, Sorina Pintea, anul acesta, Tbnet Academy, curs de pregătire cu participare internațională, se va desfășura în București în cadrul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta, unde expertii europeni in tuberculoză din țări precum Germania, Olanda, Spania, Italia, Franța, Marea Britanie, Suedia, Belarus, Ucraina și Republica Moldova se vor întâlni cu omologii lor români , dar și cu membrii ai societății civile și reprezentanții pacienților cu scopul de a instrui 20 tinerii clinicieni și cercetători care luptă împotriva tuberculozei. Țelul tuturor este reprezentat de eradicarea acestei boli in România și in Europa.

Împreună învingem Tuberculoza ! Ce trebuie să știi despre boală

Tuberculoza este o boală infecțioasă care poate fi tratată, dar și prevenită. În ciuda unei scăderi constante a incidenței tuberculozei în ultimii ani, România ocupă în continuare un nesatisfăctor loc fruntaș în cadrul Uniunii Europene, aproximativ 1 din 5 pacienți nou diagnosticați cu tuberculoză in UE fiind român, conform Organizației Mondiale a Sănătății. Aproximativ 11 000 cazuri au fost diagnosticate în 2018 în România, cu un numar anual al deceselor sub 1000.

Utilizarea noilor metode de diagnostic si tratament in România………..

Citește mai departe AICI

Citește și Un COPAC de alinat singurătatea bolnavilor cronici-Coalitia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice

Ultimile articole

Articole populare