ce sunt biocidele

Ce sunt produsele biocide? Apa și săpunul, mai eficiente decât spirtul?

Ce sunt biocidele? Produsele biocide au rolul de a împiedica înmulțirea microorganismelor. Acestea pot fi amestecuri conţinând sau generând una sau mai multe substanţe active condiţionate într-o formă în care sunt furnizate utilizatorului, având scopul să distrugă, să împiedice, să facă inofensivă şi să prevină acţiunea sau să exercite un efect de control asupra organismelor dăunătoare, în orice alt mod decât prin simpla acțiune fizică sau mecanică, conform informațiilor publicate pe site-ul A.N.P.M.

Cele 22 de tipuri de produse biocide sunt clasificate în patru grupe principale, în cadrul Uniunii Europene, potrivit Agenției pentru Protecția Mediului.

Articol recomandat: Masca medicală, mod de utilizare, prețuri, avantaje împotriva virușilor și infecțiilor

grupa I – dezinfectante şi produse biocide generale utilizate pentru: igiena umană, spaţii private şi zone de sănătate publică, igienă veterinară, industria alimentară şi de preparare a hranei pentru animale, apa potabilă;
Aceste tipuri de produse exclud produsele de curăţenie ce nu sunt destinate a avea efect biocid, inclusiv lichidele pentru spălat, pudre şi produse similare.

grupa a II-a – conservanţi utilizaţi pentru: produsele în timpul depozitării, pelicule, lemn, materiale de construcție, sisteme de răcire și de procesare a lichidelor, produsele utilizate pentru prevenirea și controlul dezvoltării mucegaiurilor pe materiale, echipamente și structuri utilizate în industrie, fluide utilizate în prelucrare sau tăierea metalului, a sticlei sau a altor materiale;

grupa a III-a………

Citeste continuarea DEZINFECTANȚI CORONAVIRUS – Ce sunt biocidele

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare