7 sfaturi pentru detoxifierea ficatului

7 sfaturi pentru detoxifierea ficatului

7 sfaturi pentru detoxifierea ficatului. Ficatul nostru este adesea suprasolicitat, ceea ce duce la probleme digestive. Există multe modalități eficiente și simple de a vă detoxifica ficatul, astfel încât să funcționeze din nou la maximum.

7 sfaturi pentru detoxifierea ficatului #1 Ridichea neagră

Drenarea ficatului cu ajutorul plantelor este recomandată de nutriționiști și hepatologi.  „Plantele medicinale sunt cel mai bun mod de a detoxifica ficatul”, spune Christopher Vasey, naturopat și autor de cărți de gen din Elveția. Între acestea, un rol aparte îl joacă ridichea neagră.

Ridichea neagră este un stimulent al ficatului care acționează și asupra vezicii biliare. „Aceste plante de tip colagog pot dubla producția de bilă””, explică Vasey.

Pentru a sustine ficatul în munca sa, este recomandabil să se facă cure pentru 1 sau 2 luni, toamna și primăvara sau când apare necesitatea, cu 3 prize luate înainte de mese, zilnic. Puteți găsi ridiche negru sub formă de fiole, capsule sau tinctură.

7 sfaturi pentru detoxifierea ficatului #2 Polenul

Polenul este un alt aliat al detoxifierii ficatului. Polenul conține metionină, un aminoacid, în concentrație mare (3,5g la 100g). Este un puternic detoxifiant al ficatului. Ajută la eliminarea toxinelor.

Pentru rezultate, trebuie să faceți un tratament de o lună sau două luni. Dozajul potrivit: 2 până la 3 lingurițe pe zi. Polenul este un supliment alimentar foarte stimulant. Poate incita pe unii oameni. Dacă este cazul dvs., o linguriță de o zi de polen este suficientă.

7 sfaturi pentru detoxifierea ficatului #3 Apele minerale sulfurate

Sulful este benefic pentru ficat: stimulează producția bilei, activează enzimele implicate în detoxifiere și neutralizează metalele grele, promovează oxigenarea și este o componentă de aminoacizi utilă pentru curățarea ficatului. Una dintre modalitățile simple de a furniza sulf ficatului este de a bea ape minerale care au un conținut ridicat de sulf. Acestea vor ajuta ficatul să neutralizeze toxinele.

Pentru a beneficia de efectul lor, beți 1,5 până la 2 l pe zi timp de câteva luni.

7 sfaturi pentru detoxifierea ficatului #4 Sticla cu apă fierbinte

Pentru a detoxifica ficatul, puteți utiliza o sticlă cu apă fierbinte. O sticlă cu apă fierbinte pe abdomen, în zona ficatului, acumulează căldura, dilată vasele de sânge, ceea ce duce la creșterea cantității de sânge în ficat, astfel că funcționează mai mult și mai bine. Cu cât ficatul conține mai mult sânge, cu atât elimină mai mult toxinele.

Pentru a elimina toxinele din ficat, sticla cu apa fierbinte este o modalitate foarte eficientă.

Cum procedați: puneți sticla cu apă fierbinte pe abdomen, deasupra ficatului, ficat timp de 30 de minute, o dată sau de două ori pe zi, timp de una sau două luni.

7 sfaturi pentru detoxifierea ficatului #5 Masajul ficatului

Puteți să vă masați ficatul pentru a stimula funcționarea acestuia. Pentru aceasta, trebuie să atingeți marginea ficatului, situată pe partea dreapta, de-a lungul coastelor, și să faceți mișcările rotative pe această zonă, timp de 2-3 minute, în primele zile, timp de 10 minute pe zi, după aceea. Aveți grijă, dacă aveți multă grăsime pe abdomen, acest masaj va fi imposibil.

Este, de asemenea, posibil să faceți o autopresare a ficatului prin exerciții de flexiune laterală a trunchiului. Înclinați-vă spre stânga și spre dreapta, de mai multe ori la rând. Ficatul este comprimat alternativ (între plămâni și șold, în flexie pe dreapta) și decomprimat (în flexie, pe stânga). Astfel, ficatul este golit de sângele cu toxine, pentru a fi umplut cu sânge curat. În felul acesta, se curăță ficatul puțin câte puțin, ca și cum ar fi curățat cu un burete. Se face asta o dată pe zi, timp de o lună.

7 sfaturi pentru detoxifierea ficatului #6 Masajul zonelor reflexe plantare care corespund ficatului

Reflexologia tălpii piciorului este foarte eficientă în curățarea ficatului. Zona care trebuie masată este situată pe partea dreaptă a piciorului drept, la vârful degetului mare. Această zonă este cel mai adesea dureroasă, atunci când ficatul este bolnav.

Masați această zonă, acoperită cu cremă, cu 3 degete, câte 5 minute pe zi, la început, apoi 10-20 de minute pe zi. Masajul trebuie să fie făcut în fiecare z,i timp de cel puțin o lună, pentru a stimula ficatul.

7 sfaturi pentru detoxifierea ficatului #7 Dieta detoxifiantă

O dietă scurtă este eficientă pentru detoxifierea ficatului într-un mod accelerat. Există mai multe variante. În special, puteți urma o dieta de unu până la trei zile, în care se mănâncă numai fructe și legume crude sau fierte. Ficatul se curăță deoarece este în repaus, nemaifiind nevoie să lucreze pentru a digera grăsimile. Acest tratament se poate face de 1-2 ori pe lună.

Ideal este de a asocia acest regim de detoxifiere cu un tratament naturist cu una dintre plantele indicate în bolile ficatului, cum ar fi ridichea neagră, ciulinul de lapte, anghinarea.

Vezi și Conf dr Cosmin Puia, despre chirurgia metastazelor hepatice

Află tot ce trebuie să știi despre transplantul de ficat și prof dr Irinel Popescu

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.

Vezi și Nodulii tiroidieni și cancerul. Ce trebuie să știi

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare