526 de dinți! Atâția au extras medicii din maxilarul unui băiat de 7 ani. Află detalii

Pare incredibil, totuși, vestea că un băiețel de numai 7 ani avea un „plus” de 526 de dinți a făcut înconjurul pământului. Site-ul e-sante.fr scrie că în India, în spitalul din orașul Chennai, capitala statului Tamil Nadu, chirurgii oro-maxilo-faciali au avut nevoie de 5 ore pentru a reuși să extragă din maxilarul micuțului punga cu cei 526 de dinți.

Totul a început în ziua în care părinții copilului au observat că maxilarul acestuia se tot umfla, pe zi ce trecea, și niciun medicament nu făcea să dea înapoi ceea ce ei considerau că este un simplu abces dentar.

Radiografia avea să arate că în maxilarul micuțului se formase un fel de „buzunar” care conținea un număr imens de dinți, având aspectul unor „perle” de diferite dimensiuni, de la 0,1 mm până la 15 mm, unele având chiar rădăcina și coroana formate. Chirurgii au extirpat punga cu cei 526 de dinți, dar au lăsat la locul lor cei 21 de dinți de lapte ai copilului. Medicii se așteaptă ca totul să decurgă normal, iar la vârsta adultă acesta să aibă 32 de dinți.

Ce anume a cauzat anomalia (care este extrem de rară)? Specialiștii sunt de părere că este o tumoră survenită în urma unei modificări genetice.

Un caz similar s-a raportat în 2014, când, tot în India, unui adolescent de 17 anu i s-au extras 232 de dinți.

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.

Latest articles

Related articles