seviciile secrete britanice

Serviciile secrete britanice angajează! Ce posturi sunt scoase la concurs?

Serviciile secrete britanice MI5 și MI6 sunt interesate să angajeze buni vorbitori de limba rusă, care să servească, în pricipal, ca interpreți, traducători, translatori, scrie site-ul oficial al Russia Today (www.russian.rt.com).

De asemenea, angajări face și GCHQ (The Government Communications Headquarters), serviciu secret care se află direct în subordinea Guvernului Marii Britanii.

Posturile vacante sunt afișate și pe site-urile oficiale ale instituțiilor respective.

Ce îl poate motiva pe viitorul candidat? Iată ce e precizat în anunțul de angajare: „Activând la MI5, MI6 şi GCHQ, puteţi juca un rol decisiv în apărarea Marii Britanii”.

Serviciile secrete britanice angajează – care sunt cerințele

Iată care este principala cerință pe care trebuie să o îndeplinească un candidat pentru aceste posturi: angajatul să înţeleagă perfect despre ce este vorba în înregistrările video şi audio în limba rusă.

Între alte examene care vor fi trecute, cel eliminatoriu este testul de limba rusă, scris, vorbit, tradus, traducere simultană etc.

Salariul este motivant: minim 32.000 de lire sterline pe an.

Vorbitorii fluenți de limba rusă se pot îndrepta și către Statele Unite, pentru că în această perioadă și CIA caută colaboratori cu aceleași abilități.

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.

Vezi și Nodulii tiroidieni și cancerul. Ce trebuie să știi

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare