A scăzut ritmul de creștere al prețurilor apartamentelor din Cluj, dar tot sunt cele mai mari

Evoluția pieței rezidențiale în primele 6 luni din 2018 confirmă așteptările cu privire la încetinirea ritmului de creștere a prețurilor.

Indicele Imobiliare.ro arată că, după o scădere de 1,2% în luna iunie, prețul mediu solicitat se situează la o valoare de 1.200 de euro pe metru pătrat util.

„Prețul mediu de acum este cu doar 3,1% mai mare decât cea consemnată la începutul anului, un ritm de creștere considerabil mai lent decât în aceeași perioadă a anului trecut. Spre comparație, în primul semestru din 2017, prețurile apartamentelor s-au majorat, în medie, cu 6,7% la nivel național (până la 1.120 de euro pe metru pătrat util). De remarcat că cel mai mare ritm de creștere în prima jumătate a acestui an a fost consemnat în Brașov”, arată un studiu al Imobiliare.ro.

Clujul, în continuare cele mai mari prețuri

Potrivit studiului, tendința de încetinire a creșterii prețurilor este, de departe, cea mai evidentă în Cluj-Napoca. „Dacă în prima jumătate a anului trecut apartamentele disponibile spre vânzare în Cluj-Napoca s-au scumpit cu nu mai puțin de 10%, în acest an ritmul de creștere este la jumătate”. Apartamentele din Cluj-Napoca rămân însă cele mai scumpe din țară, cu o valoare medie consemnată de 1.522 de euro pe metru pătrat util, la finalul lunii iunie. Ambele segmente de piață analizate au resimțit o temperare a ritmului scumpirilor. „Prețul mediu cerut pentru apartamentele vechi a ajuns la 1.553 de euro pe metru pătrat, iar cele noi la 1.492 de euro pe metru pătrat”, mai arată autorii studiului.

Latest articles

Related articles