Sistem de colectare a deșeurilor, pe albia Someșului, la intrarea în Cluj Napoca

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Pentru a preveni poluarea Someșului, la intrarea în oraș, vechiul sistem de colectare a deșeurilor a fost înlocuit cu un baraj plutitor, anunță primarul Emil Boc.

Vechiul sistem nu mai făcea față, în ceea ce privește poluarea cu deșeuri provenite din afara orașului (din amonte), de aceea s-a impus ca, în zona ștrandului Sun – cartierul Grigorescu, acesta să fie înlocuit de un baraj plutitor – țeavă corugată.

„Înlocuirea a fost necesară deoarece vechiul sistem plutitor de colectare nu a rezistat presiunii și a fost spart de plutitorii mari care veneau pe Someș din amonte: canapele, dulapuri, cotețe de animale de dimensiuni mici, frigidere, etc.”, scrie edilul clujean pe pagina sa oficială de facebook.

Nou sistem de colectare a deșeurilor

Noul baraj plutitor este o țeavă corugată din polietilenă de înaltă densitate. Este formată din țevi structurate cu pereți dubli, peretele interior este neted și cel exterior profilat, acoperit cu un înveliș din prelată rezistentă la presiune, schimbări climatice și intemperii.

Acest tip de țeavă este recomandat pentru construcția/instalația de canalizare pluvială, construcția de rețele de retenție – detenție pentru sisteme anti-viitură, amenajări hidrotehnice. Sistemul de iluminat cu panouri foto-voltaice și camera de supraveghere, alimentată de asemenea cu energie solară, sunt funcționale și nu au suferit modificări.

Deșeurile astfel colectate sunt preluate periodic de primărie prin compania de salubritate.

„Primăria Cluj-Napoca continuă să monitorizeze sistemul și colaborează în continuare cu Apele Române, societatea civilă și celelalte autorități ale statului pentru a oferi clujenilor un mediu cât mai plăcut și cât mai curat!”, mai scrie Emil Boc.

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.

Ultimile articole

Articole populare