jandarmeria cluj

Prefectul Mircea Abrudean: La Poliția Cluj și la Jandarmerie personalul este insuficient

Prefectul Clujului, Mircea Abrudean susține că personalul de la nivelul Inspectoratului Județean de Poliție Cluj, dar și cel al Jandarmeiriei este insuficient, scrie Ziua de Cluj.

Mircea Abrudan consideră că situația trebuie rezolvată, chiar dacă aceasta înseamnă anumite costuri suplimentare. Prefectul a precizat la ZIUA LIVE că toate serviciile MAI de la Cluj, poliție jandarmerie, antidrog, imigrări suferă de această subdimensionare de personal.

”Serviciile militarizate sunt dimensionate după niște normative din anii 2000, ceea ce e inacceptabil. Poliția, de exemplu, are 1300 de posturi, iar nevoile ar fi de cel puțin 1600.

La jandarmerie există Inspectoratul Județean de Jandarmi și Gruparea Mobilă de Jandarmi care asigură activitatea pe 6 județe, pentru zona de nord-vest. Sunt 8 grupări în țară, iar Gruparea Mobilă de Jandarmi Cluj este pe locul 6 ca număr de personal, e de neacceptat, pentru că activitatea e complexă, zona acoperită e vastă și cu probleme specifice.

IJJ are circa 700 de anagajați, iar un număr insuficient, dacă vorbim de evenimentele pe care le găzduiește Clujul, cum sunt cele două festivaluri de anvergură internațională, dar și populația județului care depășește cu mult 800.000 de oameni. La momentul la care s-au dimensionat aceste efective lucrurile stăteau cu totul altfel, așa că ar fi nevoie de o adaptare. Am fost lăsați puțin în urmă. Prin comparație în București sunt 5000 de jandarmi, iar la Cluj în tot județul 700. Eu am să fac tot ce ține de mine pentru ca județul Cluj să primească resursele pe care le merită”, a explicat Mircea Abrudean.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare