Sunteti aici:StiriPolițiștii români au confiscat câteva kilograme de droguri în ultimele două săptămâni

Polițiștii români au confiscat câteva kilograme de droguri în ultimele două săptămâni

Publicat in data

Poliția Română a efectuat, în ultimele două săptămâni, 257 de percheziții domiciliare pentru destrucurarea unor grupări infracționale, în urma cărora au fost ridicate 1.123 de grame de cannabis, 200 de plante de cannabis, șapte grame de cocaină, 1.165 de grame de heroină și 5 doze de heroină, 16 timbre de LSD, 687 de comprimate și cinci grame de substanțe psihoactive. De asemenea, a fost pus sechestru asigurător asupra a 3 autoturisme și au fost ridicați 417.750 de lei, 8.473 de euro și 1.000 de dolari.

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate au efectuat 54 de acțiuni operative, în perioada 15-21 aprilie, pentru destructurarea unor grupări infracţionale specializate în trafic de persoane, trafic şi consum ilicit de droguri, criminalitate informatică şi spălare de bani.

În urma investigaţiilor, pentru probarea activităţii infracţionale a 220 de persoane cercetate, poliţiştii au efectuat 257 de percheziţii ce au vizat atât imobilele folosite de acestea, cât şi autovehicule pe care cei în cauză le utilizau în activitatea infracţională. În urma administrării probelor, 77 de persoane au fost reţinute sau arestate, iar în privința a 8 persoane a fost luată măsura controlului judiciar.

Ca și consecință a desfășurării activităților polițiștilor români, au fost confiscate 1.123 de grame de cannabis, 200 de plante de cannabis, 7 grame de cocaină, 1.165 de grame de heroină și 5 doze de heroină, 16 timbre de LSD, 687 de comprimate și 5 grame de substanțe psihoactive și totodată au fost ridicate 13 laptop-uri, 30 de HDD, o tabletă, 136 de telefoane mobile, 35 de medii de stocare, 71 de cartele SIM, 4 cântare folosite la cântărirea drogurilor, o râșniță, un grinder și 6 camere foto.

Pentru recuperarea prejudiciilor, a fost instituit sechestru asigurător asupra a 3 autoturisme și au fost ridicați 417.750 de lei, 8.473 de euro și 1.000 de dolari.

686 de poliţişti din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate, au luat parte la desfășurarea diverselor activități, aceștia beneficiind de sprijinul celorlalte structuri centrale şi teritoriale ale Poliţiei Române.

Activităţile desfăşurate de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate au avut loc în cadrul unor dosare penale, aflate în instrumentarea D.I.I.C.O.T..

Laura Ciobăniță

INTRA IN DISCUTIE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele articole

Doi Grași pe ROȘU, bârfitori de radio-șanț vor să pună mâna pe Primaria Câmpia Turzii

Petre Pop și Adrian Mischian, doi bărbați fatali aflați la a doua tinerețe, unul...

Sotia patronului Nello Construct, condamnată la închisoare pentru că a bătut minori

In sfârșit, s-a facut dreptate în cazul a două familii din Turda a căror...

Alte articole

Doi Grași pe ROȘU, bârfitori de radio-șanț vor să pună mâna pe Primaria Câmpia Turzii

Petre Pop și Adrian Mischian, doi bărbați fatali aflați la a doua tinerețe, unul...