la strins gunoaie

Clujenii care beneficiază de ajutor social și sunt apți de muncă vor trebui să desfășoare o serie de activități în folosul comunității pentru a nu pierde acest ajutor.

Familiile și persoanele singure, cetățeni români, au dreptul la venit minim garantat, care se asigură prin acordarea ajutorului social lunar. Pentru sumele acordate ca și ajutor social, una din persoanele apte de muncă din familia beneficiară are obligația de a presta lunar, la solicitarea primarului, acțiuni sau lucrări de interes local. De asemenea, și beneficiarii de masă la Cantina de ajutor social au obligația de a presta muncă în folosul comuntității.

”În evidenţele primăriei sunt peste 150 de familii beneficiare de venit minim garantat, care au în componenţă 44 de persoane apte de muncă şi care sunt obligate să presteze aceste lucrări, în caz contrar urmând să li se sisteze ajutorul financiar”, potrivit reprezentanților primăriei, citați de Mediafax.

Conform informațiilor obținute de Direcțiile din aparatul de spacialitate al Primarului municipiului Cluj-Napoca, care răspund de efectuarea lucrărilor publice, de întreținerea de spații, acțiunile și lucrările de interes local ce pot fi prestat de persoanele beneficiare de venit minim garantat, pentru anul 2018 sunt:

Acțiuni de salubrizare și igienizare în piețe sau în Cluburile de pensionari. Acțiuni de îndepărtare a afișelor amplasate ilegal. Aduna deșeuri, spălat mobilier urban, întreținere maluri, igienizare terenuri și parcuri. Încărcat și descărcat alimente prin planul European de ajutorare. Participare la construcție și reparații locuințe (ex Hbitat for Humanity, Asociația de Dezvoltare Intercomunitare)

 

Primeşte la prima oră a zilei cele mai noi ştiri din judeţul Cluj pe email!

Adresa de email:

Un serviciu oferit de către feedburner. Politica de confidenţialitate pentru abonaţi.