Lipsa de interes a guvernanților pentru a găsi soluții fiabile la solicitările noastre, precum și creșterea nivelului de nemulțumire a colegilor nedreptățiți ca urmare a punerii în aplicare a OUG 20 și 43/2016 a condus la grevă generală în unitățile sanitare din România.

31 octombrie este ziua în care angajații din sistemul sanitar și de asistență socială arată guvernanților acestei țări că nu mai suportă umilința și indiferent de gradul profesional sunt uniți și hotărâți să își recâștige drepturile și demnitatea.

Ne cerem scuze anticipat față de toți pacienții care într-un fel sau altul vor fi afectați de acțiunile noastre și facem apel la fiecare dintre aceștia să aibă răbdare și înțelegere față de colegii noștri care nu doresc decât să reclădească demnitatea lucrătorilor din sistemul sanitar public de stat. Menționăm că 1/3 dintre angajați va asigura continuitatea actului medical, iar urgențele vor fi rezolvate.

Federația SANITAS din România atrage atenția autorităților statului și tuturor factorilor politici că situația în care se află sistemul sanitar și de asistență socială este una extrem de gravă, iar angajații nu mai acceptă jumătăți de măsură!

 

Primeşte la prima oră a zilei cele mai noi ştiri din judeţul Cluj pe email!

Adresa de email:

Un serviciu oferit de către feedburner. Politica de confidenţialitate pentru abonaţi.