Ploaia le strică clujenilor weekend-ul! Este anunțat cod portocaliu de vreme neplăcută pentru sâmbătă și duminică

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, avertizări meteorologice pentru o bună parte a țării, județul Cluj aflându-se pe lista zonelor în care va intra în vigoare codul portocaliu de ploi și instabilitate atmosferică.

Avertizarea este valabilă de sâmbătă dimineața, de la ora 09,00, până duminică seara, la ora 22,00 și constă în „cantități de apă însemnate”. Astfel, clujenii care aveau planuri să își petreacă weekend-ul în aer liber trebuie să rămână în case din cauza ploii.

Iată ce scrie site-ul ANM:

Cod galben

Interval de valabilitate: 18 iulie, ora 09:00 – 19 iulie, ora 22:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată
Zone afectate: conform textului și hărții

În intervalul menționat, în vestul, sud-vestul și centrul țării, precum și în zona de munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, trecător cu aspect de vijelie și, izolat, grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de peste 15…25 l/mp și izolat 30…40 l/mp.

Cod portocaliu

Interval de valabilitate: 18 iulie, ora 09:00 – 19 iulie, ora 22:00
Fenomene vizate: cantități de apă însemnate
Zone afectate: conform textului și hărții
;

În Oltenia, local în Transilvania, Maramureș și la munte vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 40 l/mp și pe arii restrânse, îndeosebi în nordul Olteniei, sud-vestul Transilvaniei și vestul Carpaților Meridionali, 70…90 l/mp.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii