Sunteti aici:Studenti“Ziua Facinaţiei Plantelor” la USAMV Cluj-Napoca

“Ziua Facinaţiei Plantelor” la USAMV Cluj-Napoca

Publicat in data

USAMV Cluj-Napoca, coordonator naţional EPSO, vă invită să participaţi la manifestările ocazionate de evenimentul internaţional “Ziua Fascinaţiei Plantelor”, eveniment organizat în peste 150 de ţări sub egida EPSO (Organizaţia Europeană de Ştiinţa Plantelor). Ediţia din acest an este organizată şi în România, cu participarea principalelor instituţii de educaţie şi cercetare care formează reţeaua naţională EPSO.

Scopul acestui eveniment este de a stimula interesul concetăţenilor cu privire la lumea fascinantă a plantelor, subliniind importanța științei plantelor pentru agricultură, pentru producerea durabilă a alimentelor, a energiei, pentru horticultură, silvicultură, precum şi în obţinerea de produse nealimentare sau farmaceutice cât mai aproape de valorile naturii. Rolul plantelor în conservarea mediului va constitui, de asemenea, un mesaj cheie.

Amploarea evenimentelor “Ziua Fascinaţiei Plantelor”, la nivel mondial, se poate vedea prin accesarea site-ului EPSO:

Program divers de Ziua Fascinaţiei Plantelor

În cadrul “Zilei Fascinaţiei Plantelor”, USAMV Cluj-Napoca organizează în data de 18 Mai 2017, începând cu orele 10, diferite acţiuni tematice dintre care amintim: expoziţii, vernisaje, vizite în laboratoare de profil din campusul USAMV. În paralel, sunt programate evenimente  organizate de partenerii din Reţeaua naţională RO-EPSO: Universtatea “Babeş-Bolyai” (Facultatea de Biologie, Grădina Botanică), Centrul de Cercetare şi Grădina Botanică din Jibou, Institutul Naţional de Bioresurse Alimentare din Bucureşti, Universitatea “Vasile Goldiş” din Arad.

În cadrul Zilei porţilor deschise vor putea fi vizitate Muzeului Botanic, Gradina Botanică USAMV si a laboratoarelor de Biotehnologii vegetale, în cadrul unui tur ghidat de Conf. Rodica Varban, Conf.Dr. Corina Cătană, Sef lucr. Dr. Andrei Stoie si CSIII Dr. Doina Clapa.

Ziua portilor deschise  cu participarea Organizatiei Studentilor “pentru Natura” (OSPN) aşteaptă şi vizita elevilor în laboratoarele Facultăţii, în cadrul acţiunii “Şcoala altfel”.

Grădina Botanică din Cluj-Napoca va  marca şi ea Ziua Portilor deschise cu tur ghidat şi intrare liberă în gradină, sere si Muzeul Botanic în 18 mai, iar în 20 mai  va găzdui un atelier de tehnica fotografica pentru studenti de la UBB-USAMV (coordonat de Artimage – asoc. Mircea Albu).

Fascinaţiei Plantelor şi arta

Vernisajul  expoziţiei de fotografii “Fascinaţia Naturii Transilvane” a Lectorului dr. Mihai Cucerzan  va aduce în faţa participanţilor imaginile surprinse de camera foto şi aduse de autor din peregrinările sale. Alături de acestea vor fi expuse şi rezultatele competitiei « Journée de la fascination des plantes » ale Conf. Dr. Cristina POCOL, “Best photo AUF” for students.

Partea artistică a  evenimentului va fi completată de xxpozitia ”Acuarele in Gradina Botanica a USAMV“ a studenţilor de la Universitatea de Arte si Design Cluj-Napoca.

Plantele şi gastronomia

Tot cu acest prilej  participanţii vor putea aprecia Expoziţia “Gastronomia verde”, cuprinzând rezultatele competitiei online de retete culinare cu mult verde… inclusiv gastronomie moleculara, prin grija Şefului de lucrări Sonia Socaci.

Momentul “Slow green food” va prezenta  organizaţia  eco-gastronomică “Slow food” de către Asistent dr. Lucian Cuibus.

Grădina Botanică Jibou

Programul „Fascinaţia plantelor” cuprinde şi Institutul de Cercetări Biologice Grădina Botanică Jibou, unde vor avea loc manifestări similare: Deplasare de la USAMV Cluj-Napoca la Centrul de cercetare si Gradina Botanica Jibou în 20 Mai ( orele 8-16),  Zilele portilor deschise (Coord. direrctor Dr. Cosmin Sicora si ing. Lia Mladin) Atelier de tehnica fotografica pentru elevi (Coord. dir. CS1 Dr. Cosmin Sicora si Artimage- Mircea Albu) în 19-21 Mai 2017.

INTRA IN DISCUTIE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele articole

Nello Construct, sereleul pe interes cu Matei – El Patron de Turda

Fosta firmă de apartament, Nello Construct SRL a cunoscut o ascensiune fulminantă începând cu...

Gelu Arghir Florea (turdanews.net): Jurnalist sau Purtător de Cuvânt al PRIMARILOR?

Gelu Arghir Florea (turdanews.net): Jurnalist sau Purtător de Cuvânt al PRIMARILOR? Patron pe banii...

Banii încasați de Bugetarul Arghir de la TurdaNews și politicienii naivi ce își pun mutra în fițuica sa

Cel mai scump fițuicar de pe Câmpia Turzii, Arghir Florea a încheiat contracte cu...

Doi Grași pe ROȘU, bârfitori de radio-șanț vor să pună mâna pe Primaria Câmpia Turzii

Petre Pop și Adrian Mischian, doi bărbați fatali aflați la a doua tinerețe, unul...

Alte articole

Nello Construct, sereleul pe interes cu Matei – El Patron de Turda

Fosta firmă de apartament, Nello Construct SRL a cunoscut o ascensiune fulminantă începând cu...

Gelu Arghir Florea (turdanews.net): Jurnalist sau Purtător de Cuvânt al PRIMARILOR?

Gelu Arghir Florea (turdanews.net): Jurnalist sau Purtător de Cuvânt al PRIMARILOR? Patron pe banii...

Banii încasați de Bugetarul Arghir de la TurdaNews și politicienii naivi ce își pun mutra în fițuica sa

Cel mai scump fițuicar de pe Câmpia Turzii, Arghir Florea a încheiat contracte cu...