Universitatea Babes-Bolyai își da afară propriii studenți din clădire

By | Published | Niciun comentariu

UBB

Moment penibil în cadrul UBB,  joi seara la ora 20:00, când trebuia să fie vizionat documentarul „ Blokada” în cadrul seriei “Joia Mânioasă”, urmată de dezbateri. Acest lucru nu a mai fost posibil deoarece instituția a considerat ca intrarea să se facă pe baza unei legitimații de student al UBB.

Pesonalul de pază și-a exercitat „autoritatea”  și „forța” în a selecta persoanele aflate la intrare, ba chiar mai mult, a bruscat studenții și le-a interzis acestora să calce cladirea fără legitimație. Întreaga tevatură a continuat și la intervenția Poliției, care au intrat în Corpul Central fara niciun fel de act.

Rușinea UBB constă în faptul că evenimentul s-a mutat la tranzit.ro și de asemenea că a privat dreptul propriilor studenții de a participa în liniște la un eveniment cultural.

În continuare, UBB  a emis ieri un așa zis comunicat prin care se delimitează de protestele alcătuite din aproximativ 30 de persoane nemulțumite, care au avut loc joi seară. Mai cu seamă conducerea UBB se contrazice într-un mod pueril în afirmații: “Universitatea Babeş-Bolyai nu permite organizarea de manifestări, în interiorul clădirilor sale, după ora 20:00”. Pai dacă nu se permite organizarea de manifestări dupa ora 20:00 de ce s-ar mai fi aprobat această cerere de solicitare a derulării documentarului? În momentul în care se aprobă o solicitare de acest gen, trebuie consultat “puțin” și regulamentul instituției.

Alte prevederi ale comunicatului se referă la “Studenţii care fac dovada faptului că sunt înscrişi la Universitatea Babeş-Bolyai au acces la evenimentele organizate, dar cum rămane cu acel caz al unei studente care își arată legitimația portarului, iar acesta îi interzice accesul în cladire pentru că… ATENȚIE!!! nu vede ce scrie pe legitimație?

Răspunsul nu o să-l aflăm și prin urmare nu putem decât sa ne „minunăm” de toată această hărmălaie (pentru că altfel nu o pot numi) !

Adelina Mihaela Cujbă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *