Acasă Studenti România ocupă primul loc din Uniunea Europeană la Olimpiada de Matematică

România ocupă primul loc din Uniunea Europeană la Olimpiada de Matematică

În sfârșit ceva de bine! Elevi din România au dus numele țării pe primul loc la Olimpiada Internațională de Matematică a acestui an, din cadrul Uniunii Europene și totodată locul opt pe plan mondial!

România întrece țări printre care se numără și Germania, Marea Britanie sau Japonia. O medalie de aur și cinci de arginat au obținut românii cu mare fală!

Dintre  toate  țările participante, având în vedere clasamentul pe națiuni, primele locuri au fost ocupate de China și Statele Unite ale Americii urmate de Singapore, Rusia, Thailanda, Turcia, Coreea de Nord și Taiwan care a fost la egalitate cu România.

Amintim câțiva dintre elevii care ne fac mândrii că suntem români și totodată premianții concursului de matematică: Octav Drăgoi, Marius Tiba, Alexandru Andrei Milu, Radu Bumbacea, Roxana Pop şi Victor Luca Ilieşiu -București, Tudor Pădurariu-Onești și Omer Cerrahoglu-Baia Mare.

Prima Olimpiadă de Matematică s-a desfășurat în România în anul 1959, când au participat numai șapte țări. Ulterior numărul acestora au crescut, iar în ziua de azi s-a ajuns la 100 de participanți. România a luat locul întâi în anii: 1959, 1978, 1985,1987 și 1996.

 

Adelina Mihaela Cujbă

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version