Companiile din Cluj au iesit la vânătoare de angajați

By | Published | Niciun comentariu

Companiile din Cluj au iesit la vânătoare de angajați

La  târgul anual de joburi, organizat, marți 25 martie, începând cu orele 11, la Iulius Mall, s-au prezentat studenți, șomeri și persoanele aflate în cautarea unei cariere de succes.

Companii din Cluj precum Emerson, Sykes, HP sau E-on Distribution și-au așteptat la standurile special amenajate candidații pentru posturile puse la bătaie de aceștia.

În ultima perioadă tot mai multe companii aleg județul Cluj pentru a înființa un sediu stabil de muncă, doarece, spun aceștia, resursele umane și de producție sunt mai numeroase decât în celelalte orașe din România. Angajatorii aleg să își deschidă birouri în județ pentru simplul fapt că „ajungi mai ușor la Cluj cu ajutorul aeroportului”, dar și pentru că sunt tratați foarte bine și se simt foarte confortabil.

„În Cluj-Napoca, în ultimii ani se observă o creștere foarte mare a interesului pentru companii precum business process outsourcing (BPO) și sell services. Acest lucru înseamnă că aceste companii au nevoie profile care se suprapun, de obicei au nevoie limba germană, italiană, spaniolă, ceea ce crește competiția și nevoia de salarii tot mai mari pentru a ține oamenii în interiorul companiei. Clujul a fost descoperit ca și pepinieră pe factorul de limbi străine de câțiva ani. Atracția a venit gradual și în ultimii ani de zile concurența este din ce în ce mai mare”, a declarat reprezentantul unei firme de IT.

Cele peste 12 firme prezente la târg au pus la bătaie aproximativ un număr de 100 de locuri de muncă. Joburi precum cel de ospătar, recepționer de hotel, tehincian auto, IT engenieer sau asistent tehnic au avut cele mai multe cv depuse. Statistici ce demonstrează opțiunile variate ale oamenilor în căutare de locuri de muncă.

Doritorii de ocupare unui job, se pot prezenta și mâine între orele 10 și 17 pentru a-și depune CV-urile sau pentru a se informa despre salarizare și condiții de muncă.

 Mihaela Trif

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *