Clujenii au un interes scăzut pentru lectură?

By | Published | Niciun comentariu

biblioteca

Comparând municipiul Cluj-Napoca cu un oraş din ţările occidentale, rezultatul arată o diferenţă considerabilă în rândul celor care apelează la serviciile bibliotecii. Dacă într-un oraş dintr-o ţară vestică, numărul celor au permis la o bibliotecă este de 40-60%, în Cluj-Napoca acesta ajunge doar până la 12%.  Asta în condițiile în care procentul a crescut în ultmii ani, atât în mdiul urban, cât și în mediul rural.

„Este foarte important ca fiecare cetaţean să ştie că biblioteca este un serviciu pe care îl oferim întregii comunităţi, iar colectivul nostru se preocupă de aducerea de oferte noi, astfel încât să ajungem să avem un număr al utilizatorilor la fel ca în bibliotecile europene sau americane”, explică Sorina Stanca, manager al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga”.

Procentul scăzut al celor care frecventează biblioteca are printre cauze faptul că interesul pentru lectura tradițională a scăzut. Astfel, tot mai mulţi oameni aleg cărţile în format electronic. Totuși, conducerea bibliotecilor constată că există un moment în care cititorii se întorc către lectura tredițională, ultimul astfel de moment fiind în urmă cu 4-5 ani.

Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” are, pe lângă sediul central, trei filiale de cartier şi una externă, la Spitalul Clinic de Recuperare.

 

Alexandra Ormenişan

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *