Ziua Națională a României sărbătorită la Cluj. Programul zilei

Ziua Națională a României va fi sărbătorită la Cluj-Napoca cu ceremonii militare, religioase și diverse spectacole. Consiliul Județean Cluj a pregătit o serie de activități, la care clujenii sunt invitați să participe în număr cât mai mare.

Programul va debuta la ora 12:00 cu un Te-Deum în Catedrala Metropolitană Cluj-Napoca. Acesta va fi urmat de tradiționala depunere de coroane la statuia lui Avram Iancu (12:30) și de parada militară a Diviziei 4 de Infanterie, „Gemina”.

Pentru această paradă vor fi puse la dispoziție 51 de dispozitive tehnice din partea Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, Inspectoratului de Jandarmi Cluj, Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca, Inspectoratului de Poliţie Cluj, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj, Şcolii de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan”, Serviciului Român de Informaţii Cluj, din Crucea Roşie Română şi Poliţia Locală Cluj-Napoca.

Începând cu ora 14:00, la Opera Națională Română din Cluj va fi organizat spectacolul „Copiii sărbătoresc Marea Unire”. Elevii Colegiului de Muzică “Sigismund Toduţă”, Ansamblul folcloric „Doina“ din Cluj-Napoca, Ansamblul folcloric ”Măgura Călăţele” şi Ansamblul folcloric ”Mugurelul” din Câmpia-Turzii vor concerta în special pentru peste 350 de elevi care provin din mediul rural, din 22 de localități clujene.

Larisa Antal

Latest articles

Related articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.