Zilele Municipiului Turda au fost ANULATE. Unde vor fi alocați banii

Primarul Cristian Matei a anunțat în cursul zilei de azi că Zilele Municipiului Turda, care erau programate în această vară, au fost anulate. La fel, orice alte evenimente de divertisment. Banii vor fi alocati in lupta impotriva epidemiei de coronavirus. Redăm în continuare comunicatul publicat pe pagina de oficiala de Facebook a primarului municipiului Turda

Dragi turdeni,

La începutul anului 2020, în luna februarie, Consiliul Local, prin aprobarea bugetului, a alocat Spitalului Municipal suma de 1.153.000 lei.

Consider că se impune și instituirea unui fond de urgențe, motiv pentru care voi propune în ședința de mâine a consiliului înființarea unui fond în valoare de 800.000 lei, pentru a acoperi solicitările și nevoile din aceste momente de criză, din care:

 600.000 lei vor merge suplimentar către Spitalul Municipal
 200.000 lei vor rămâne pentru acoperirea altor cheltuieli absolut necesare pentru ajutorarea și protejarea populației

În plus, Consiliul Județean a alocat suma de 500.000 de lei către Spitalul Municipal Turda, pentru achiziția de aparatură medicală, banii urmând să ajungă la spital dacă vom avea un vot favorabil în ședința Consiliului Local de mâine.

Astfel, deja din prima parte a anului 2020, la spital vor ajunge 2.253.000 lei din bugetul local și cel al Consiliului Județean.

—————————————–
De asemenea, așa cum am discutat cu echipa Primăriei anterior și ca urmare a situației cu care se confruntă România în acest moment din cauza pandemiei de COVID-19, toate evenimentele de divertisment din această vară vor fi anulate, iar fondurile vor fi redirecționate în funcție de necesități.

Detalii despre sumele alocate și investițiile realizate în perioada 2016 – 2020 la Spitalul Municipal Turda găsiți aici: https://bit.ly/39bxe7e

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare