Sunteti aici:StiriZeci de infracțiuni depistate și peste o mie de amenzi date de polițiștii clujeni săptămâna trecută

Zeci de infracțiuni depistate și peste o mie de amenzi date de polițiștii clujeni săptămâna trecută

Publicat in data

În perioada 13 – 19 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au desfăşurat, pe raza judeţului, o percheziţie, 11 acţiuni şi 248 de controale, precum şi 60 de filtre rutiere, pentru a preveni, depista şi combate faptele antisociale.

Dintre aceste activităţi, 5 s-au organizat pe linie de ordine publică, 5 au vizat circulaţia rutieră, 3 s-au desfăşurat pe linie de investigaţii criminale (combaterea ilegalităţilor care aduc atingere patrimoniului persoanelor fizice şi juridice, depistarea persoanelor date în urmărire, etc.), iar două au vizat combaterea delictelor economice.

În cadrul acţiunii au fost constatate 15 de infracţiuni, dintre care 14 de fapte au fost depistate în flagrant delict. Cele mai numeroase abateri înregistrate sunt de natură judiciară şi la regimul circulaţiei.
De asemenea, poliţiştii au identificat 18 de persoane, bănuite de comiterea unor infracţiuni. Dintre acestea, şapte au fost reţinute pentru 24 de ore.

Totodată, au fost depistate două persoane urmărite şi au fost puse în aplicare patru mandate de executare a pedepsei închisorii.

S-a verificat activitatea a 132 de unităţi comerciale, precum şi respectarea prevederilor legale privind paza obiectivelor de către 461 entităţi, iar poliţiştii rutieri au oprit în trafic, pentru control, 807 de autovehicule.

Pentru neregulile constatate, poliţiştii au fost nevoiţi să aplice 1.042 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 19 pentru încălcarea prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, 146 la Legea 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică, 809 la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dar şi pentru nerespectarea altor prevederi legale.

Având în vedere abaterile depistate, precum şi în scop preventiv, pentru a-i determina pe cetăţeni să conştientizeze posibilele pericole la care se expun atunci când nu îşi iau toate măsurile de prevenire, poliţiştii rutieri au reţinut 53 de permise de conducere, cele mia numeroase pentru nerespectarea regimului legal de viteză, şi au retras 17 de certificate de înmatriculare.

Totodată, s-au confiscat mai multe bunuri deţinute, respectiv comercializate fără respectarea prevederilor legale, în valoare de aproximatov 11.000 de lei.

Activităţile de prevenire şi combatere a ilegalităţilor continuă, pentru reducerea numărului de fapte antisociale prin prezenţa activă a poliţiştilor în mijlocul comunităţii clujene.

INTRA IN DISCUTIE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele articole

Doi Grași pe ROȘU, bârfitori de radio-șanț vor să pună mâna pe Primaria Câmpia Turzii

Petre Pop și Adrian Mischian, doi bărbați fatali aflați la a doua tinerețe, unul...

Sotia patronului Nello Construct, condamnată la închisoare pentru că a bătut minori

In sfârșit, s-a facut dreptate în cazul a două familii din Turda a căror...

Alte articole

Doi Grași pe ROȘU, bârfitori de radio-șanț vor să pună mâna pe Primaria Câmpia Turzii

Petre Pop și Adrian Mischian, doi bărbați fatali aflați la a doua tinerețe, unul...