Zeci de brazi, confiscați de polițiștii clujeni

Acţiuni ale poliţiştilor clujeni în domeniul silvic referitoare la tăierea, transportul, depozitarea și comercializarea materialelor lemnoase și a pomilor de Crăciun.

**** La  data de 18.12.2017, în jurul orei 1900, poliţişti din cadrul Secţiei 9 Poliţie Rurală Turda, au oprit pentru control,  pe raza comunei Iara, județul Cluj, autoutilitara condusă de un bărbat de 32 ani, din comuna Iara, care transporta cantitatea de 1,3 m.c. lemn de foc, specia goron, fără a poseda aviz de însoțire.

Bărbatul a  fost sancţionat contravenţional, cu amendă în cuantum de 5.000 lei, conform Legii  171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat în custodie reprezentanţilor Ocolului Silvic Turda.

****La data de 18.12.2017 , în jurul orei 18.00, poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Câmpia Turzii, au depistat două femei, de 39 de ani, respectiv  33 ani, din comuna Mihai Viteazu, jud. Cluj şi din comuna Poiana Vadului, jud. Alba, în timp ce deţineau în curtea unui bărbat din Câmpia Turzii, un număr de 10, respectiv 9 pomi de Crăciun, specia brad, având avizele de însoţire expirate.

Atât femeile, cât şi bărbatul au fost sancţionaţi contravenţional conform prevederilor Legii 171/2010, iar materialul lemnos, a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Turda.

          **** La data de 15.12.2017, poliţişti din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Biroul combaterea delictelor silvice, au identificat în fondul forestier situat pe raza comunei Călățele, un număr de 15 pomi de Crăciun din specia brad, care erau abandonați.

Pomii de Crăciun au fost confiscați și predați în custodie reprezentanților Ocolului Silvic Huedin.

          **** La data de 17.12.2017, poliţişti din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Biroul combaterea delictelor silvice, au identificat pe raza municipiului Cluj-Napoca, în zona Piața Mărăști și în cartierul Grigorescu, un număr de 21 pomi de Crăciun din speciile brad și molid, care erau abandonați.

Pomii de Crăciun au fost confiscați și predați în custodie reprezentanților Ocolului Silvic Cluj-Napoca.

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare