Sunteti aici:StiriViorel Matiș va fi repus în funcția de primar al comunei Beliș: A câștigat procesul cu Prefectura Cluj

Viorel Matiș va fi repus în funcția de primar al comunei Beliș: A câștigat procesul cu Prefectura Cluj

Publicat in data

Primarul comunei Beliș, social-democratul Viorel Matiș va fi repus în funcția de primar al comunei, după ce astăzi, 12 ianuarie 2021, Tribunalul Cluj i-a dat dreptate.

În 21 octombrie 2021, Prefectul Mircea Abrudean a emis ordinul prin care s-a constatat încetarea în cazul lui Viorel Matiș a mandatului de primar al comunei Beliș.

Ordinul a avut efect pentru mandatul trecut de primar, 2016-2020 și după ce social-democratul, Viorel Matiș a câștigat alegerile din nou, în 27 septembrie, Judecătoria Huedin l-a validat în funcția de primar, fiind investit în funcție. Prefectul a emis un nou ordin de suspendare, însă Viorel Matiș a susținut în acțiunea depusă la Tribunalul Cluj că actul este nelegal pentru că nu pot fi aplicate două sancțiuni pentru aceeași faptă. În urma judecării solicitării lui Viorel Matiș, Tribunalul Cluj a admis acțiunea, dispunând repunerea în funcția de primar.

„Admite în parte cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul M. V., în contradictoriu cu pârâții P. J. C., I. P. J. C.. Anulează Ordinul prefectului nr. 591 din 26.11.2020. Respinge ca nefondată cererea reclamantului de obligare a pârâtului de rând doi la plata indemnizației aferente funcției de primar pentru perioada cuprinsă între data emiterii ordinului contestat și momentul pronunțării prezentei hotărâri. Obligă pârâtul de rd. 2 la plata în favoarea reclamantului a sumei de 3050 lei cu titlu de cheltuieli de judecată parțiale. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 12 ianuarie 2021” se arată în decizia Tribunalului Cluj.

Hotărârea instanței este definitivă iar Prefectura Cluj trebuie să inițieze demersurile pentru revalidarea lui Matiș în funcția de primar.

INTRA IN DISCUTIE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele articole

Doi Grași pe ROȘU, bârfitori de radio-șanț vor să pună mâna pe Primaria Câmpia Turzii

Petre Pop și Adrian Mischian, doi bărbați fatali aflați la a doua tinerețe, unul...

Sotia patronului Nello Construct, condamnată la închisoare pentru că a bătut minori

In sfârșit, s-a facut dreptate în cazul a două familii din Turda a căror...

Alte articole

Doi Grași pe ROȘU, bârfitori de radio-șanț vor să pună mâna pe Primaria Câmpia Turzii

Petre Pop și Adrian Mischian, doi bărbați fatali aflați la a doua tinerețe, unul...