VIDEO / Untold Festival întâmpinat cu proteste cu o zi înainte de deschidere. Motivul: îngradirea accesului în Parcul Central

Astăzi, cu o zi înainte de deschiderea festivalului Untold la Cluj, la ora 09 dimineața, în Parcul Central a fost desfășurat un banner cu mesajul “Orașul e al tuturor. Untold și Primăria își bat joc de tine.”

Acesta a fost atârnat la aproximativ 10 metri înălțime, într-unul dintre copacii de pe aleea principală a parcului.

În momentul desfășurării bannerului, din acesta au căzut fluturași cu mesajul:

”Orașul e al tuturor! Primăria și Untold își bat joc de tine.

Principala caracteristică a spațiului public este că acesta aparține tuturor. Parcurile, străzile orașului, trotuarele si piețele fac parte din spațiul public. Ele nu pot fi îngrădite după bunul plac al Primăriei sau al Untold fără consultarea cetățenilor. Totuși, acest lucru s-a întâmplat, punându-se profitul și imaginea publică a politicienilor (cu Boc în frunte) mai presus decât drepturile clujenilor.

Vreme de 4 zile două treimi din Parcul Central nu poate fi accesat fără a plăti un bilet la festival, iar traficul din oraș (inclusiv transportul public) va fi restricționat timp de o săptămână.

Ca cetățeni, nu ne rămâne altceva de făcut decât să ne revendicăm dreptul la spațiul nostru public, prin orice mijloace credem de cuviință.

Nu-i lăsa să-și bată joc de tine. Acționează acum! Fiecare gest contează.
#orasulealtuturor”

Bannerul a fost, după două ore, dat jos.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

comentarii