VIDEO – Un student clujean a inventat un desert cu nanoparticule… de aur

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Jeleuri cu nanoparticule de aur! Este invenţia unui student de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca. Desertul inedit mai are în compoziţie doar extract de fructe, care oferă culoarea, dar şi aroma delicioasă.  Inventatorul spune că jeleul le va aduce numai beneficii pofticioşilor care îl vor încerca: are efecte antioxidante şi antimicrobiene.

Tânărul de 22 de ani a preparat acest desert inovativ pentru lucrarea sa de licenţă, fiind ghidat şi de profesorii săi coordonatori. Pentru a-l face cât mai delicios, studentul a abordat o tehnică şi ingrediente diferite, fără să apeleze la agenţi de gelifiere găsiţi în magazine.

ADRIAN MARTĂU: Pe lângă faptul că am încercat să utilizez doar extracte naturale sau compuşii biologici activi, care să ne ajute atât pentru digestie, cât şi să ofere în fluxul tehnologic anumite beneficii, nano-particulele pot să prelugească perioada de valabilitate a produsului meu. Bineînţeles, primeşte şi anumite proprietăţi, cum ar fi culoarea … gustul şi mirosul.

În comparaţie cu jeleul care se găseşte pe rafturile magazinelor, produsul inovativ are şi beneficii pentru consumatori.

Produsul inovativ este în proces de brevetare. Pentru invenţia sa, studentul clujean a primit şi medalia de aur la Salonul Internaţional al Cercetãrii, Inovãrii şi Inventicii “Pro Invent” de la Cluj-Napoca.

Inventatorul jeleurilor visează ca, după brevetare, acestea să ajungă pe rafturile magazinelor.

sursa: TVR Cluj

Ultimile articole

Articole populare

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău