diabet glicemie

VIDEO / Tratament fără interferon pentru diabetici, lovit de birocrație

Voucherele pentru pentru bolnavii de diabet care au nevoie de tratament fara interferon au ajuns la medicii de specialitate. Teoretic, de ieri, bolnavii le pot ridica, practic este imposibil pana in momentul in care nu se fac toate reglementarile, informeaza TVR Cluj.

Voucherele pot fi cerute de pacientii cu hepatita cronica C si ciroza. Acestea le permit, bolnavilor sa efectueze, gratuit, investigatiile necesare pentru aprobarea tratamentului fara interferon. Doar ca exista un impediment: lipsa protocolului care contine criteriile de includere a pacientilor pentru terapie.

Medicii specialisti sunt pregatiti sa imparta voucherele, insa in acest moment sunt legati de maini.

MIHAI MLEŞNIŢĂ – manger Institutul de Gastroenterologie-Hepatologie: asteptam demult aceasta terapie si se doreste demarat acest proces, dar trebuie sa se faca in conformitate cu ceea ce scrie in lege.

Intre timp Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Cluj verifica toate dosarele care au fost trimise de medicii specialisti.

De tratamentul fara interferon vor beneficia numai pacientii care sunt in stare grava si care nu mai raspund la nicio alta terapie.

sursa: TVR Cluj

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii