VIDEO / Tokes Laszlo: “Retragerea Ordinului Steaua României reprezintă o acţiune împotriva întregii comunităţi maghiare din România”

“Retragerea Ordinului Steaua României reprezintă o acţiune împotriva întregii comunităţii maghiare din România”, a declarat la Cluj, Tokes Laszlo, care a rămas fără distincţia oferită în 2009 de fostul preşedinte Traian Băsescu.

Europarlamentarul susţine că politicienii români ar trebui să fie de acord ca Transilvania să devină autonomă, fapt care în opinia lui, ar fi o decizie democratică.

Tokeş susţine că scandal iscat în jurul retragerii Ordinului Steaua României afectează imaginea ţării la nivelul Uniunii Europene.

GUNTHER DAWEN, Partidul Alianţa Liberă Europeană: Tokes Laszlo este cunoscut la nivel internaţional, iar decizia de a retrage această distincţie a şocat cred întreaga europă. Dintr-o dată i s-a revocat fără nicio explicaţie clară.

MARC GAFAROT I MONJO, Partidul Democrat Catalan: Asta ne arată cât de greşit pot acţiona câteodată autorităţile din Bucureşti. Tokes Laszlo reprezintă opoziţia şi o minoritate, dar nu este un trădător.

În 2009, fostul preşedinte Traian Băsescu l-a decorat pe Tokes Laszlo pentru meritele avute în Revoluţia din decembrie 1989.

sursa: TVR Cluj

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii