VIDEO / Țeapă imobiliară de 13 milioane de lei pentru Consiliul Județean Cluj

Consiliul Judetean Cluj a luat un tun imobiliar de circa 13 milioane de lei. Este vorba despre un teren de 7.000 de metri pătraţi din plin centrul Clujului, care stă nefolosit de mai bine de 10 ani. Pe acest spaţiu trebuia să fie ridicat un centru comercial pentru tineri, însa după realizarea fundaţiei, firma care se ocupa de lucrari a intrat în faliment, iar proiectul a fost abandonat.

Terenul a fost concesionat în urmă cu 10 ani, firmei Nisco Invest, care intenţiona să ridice aici centrul comercial Akademia Center. Compania a şi contractat un credit de 25 de milioane de euro, însă doar o mică parte din această sumă a fost investită.

Firma constructoare a reuşit doar să stabilizeze acest teren, pentru că în 2011 a intrat în faliment. Lucrările au costat 13 milioane de lei sumă care blochează Consiliul Judeţean de a mai folosi în prezent această proprietate. 14:26

Reprezentantul firmei care a început construcţia în urmă cu 9 ani, nu a dorit să facă niciun comentariu asupra situaţiei actuale a terenului.
Paradoxal, Consiliul Judeţean este proprietarul parcelei, însă fundaţia este pusă sub sechestru de către firma de recuperare a băncii creditoare. Soluţii pentru valorificarea terenului ar fi. De exemplu, acesta ar putea fi concesionat chiar si gratuit unei alte firme, cu condiţia achitării sumei datorate către firma de recuperare a creanţelor.

VAKAR ISTVAN, vicepreşedinte Consiliul Judeţean Cluj: Noi ca şi Consiliu Judeţean, pentru a relua acel teren nu avem cum să motivăm oportunitatea eventuală a plăti acea creanţă, a plăti acel beton băgat în pământ.

Terenul se află în apropierea kilometrului zero al Clujului. Valoarea proprietăţii, potrivit specialiştilor în imobiliare, s-ar ridica la cateva milioane de euro.

Se pare că situaţia nu se va debloca foarte curând. Consiliul judeţean a solicitat de mai doi instanţei anularea sechestrului pe fundaţia respectivă, şi recuperarea creanţei din alte surse, însă până în prezent nu a fost luată nicio hotărâre.

sursa: TVR Cluj

Latest articles

Related articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.