alin tise banner

VIDEO / Sute de clujeni donează sânge, pentru un bilet la Untold Festival

Aproape 200 de tineri au stat luni dimineaţă la coadă la Centrul de transfuzii din Cluj-Napoca. Şi asta pentru că, după ce au donat, au primit un bilet gratuit la festivalul de muzică Untold, care se va desfaşura peste două săptămâni în centrul oraşului. Spre bucuria celor de la Centrul de transfuzii, în numai două ore, s-a strâns la fel de mult sânge ca după două zile normale de lucru.

Tinerii s-au aşezat la coadă încă de la primele ore ale dimineţii, vrând să fie siguri că vor prinde un bilet la mult aşteptatul festival care va începe la sfârşitul lunii iulie

„Ideea e foarte faină şi mă bucur că au fost oameni care să organizeze chestia asta. Plus că atrage foarte mulţi tineri”, a declarat unul dintre cei care aşteptau să intre în Centrul de Transfuzii.

” Stau la coadă de la ora 8. Deci de două ore jumate, aproape trei. E multă lume şi asta e foarte bine”, a declarat un alt tânăr

„Oricum vroiam să vin să donez sânge şi, aşa, mă mai aleg şi cu un bilet în plus. Am aflat că se stă şi trei ore la coadă”, a spus un alt clujean.

Reprezentanţii centrului de transfuzii spun că nu s-a mai înregistrat nicicând un interes atât de mare din partea oamenilor pentru a dona sânge.

„Sunt foarte mulţi. În două ore avem deja 70 de donatori şi pot să vă spun că am avut zile cu mai puţini donatori”, a declarat Sanda Novac, director adjunct la Centrul Regional de Transfuzii Cluj.

Campania organizatorilor Untold Festival a ajuns şi peste hotare, în ziare prestigioase, care au lăudat iniţiativa.

„Există o problemă reală în România, care este, după cum ştiţi, pe penultimul loc în Europa la donare de sânge. În conceptul campaniei, avem şi un personaj, Dracula, pe care l-am asociat într-un mod cât se poate de onorabil cu nevoia de a colecta sânge”, a spus, la rândul său Adrian Chereji, managerul Untold Festival

Cei care doresc un bilet gratis la festival, pot dona şi marți sânge la Centrul de Transfuzii.

Untold Festival se va desfăşura în perioada 30 iulie – 2 august şi va aduce în Capitala Europeană a Tineretului pe unii dintre cei mai renumiţi artişti din lume, informează TVR Cluj.