Acasă Stiri VIDEO / Studenţii nu vor refugiaţi în căminele lor

VIDEO / Studenţii nu vor refugiaţi în căminele lor

Studentii clujeni nu sunt de acord cu decizia Ministrului Educatiei care a solicitat universităţilor din ţară să pună la dispoziţie locuri de cazare in căminele studenţeşti pentru refugiatii din Orientul Mijlociu. Reprezentanţii Universitaţii Babeş Bolyai spun că nu vor avea locuri de cazare disponibile pentru refugiaţi, anunţă TVR Cluj.

Studenţii consideră că decizia guvernului de a solicita universităţilor să pună la dispoziţie locuri de cazare din cămine pentru refugiaţi este una pripită şi nefericită. Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti atrage atenţia asupra faptului că existã un deficit de locuri de cazare.

La Cluj Napoca, anul trecut au fost peste 9 mii de cereri de cazare in caminele Universitatii Babeş Bolyai. Dar numai 5 mii de studenţi au avut loc în cămine.

Ministrul Educaţiei le-a cerut unităţilor de invăţământ să verifice dacă au locuri libere în cămine. Politehnica Bucuresti a anuntat ca poate primi 50 de refugiati si inca 80 ar putea fi vecini cu studentii de la Facultatea de Fizica, in Magurele.

sursa: TVR Cluj

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version