banner pnl banner pnl

VIDEO / Spitalul judeţean de urgenţă din Cluj Napoca are nevoie… urgentă de renovare

Spitalele din Romania, urgenta maxima! Un buget de 6% pentru sanatate ar insemna o sansa in plus sa fie modernizate. Spitalul judetean de urgenta din Cluj Napoca este, cu siguranta, pe lista de prioritati.

Aparatura veche, demna de secolul trecut si tavanele care stau sa cada sunt de neimaginat pentru o tara europeana. De peste două decenii e în plan construcţia unui spital regional.

Spitalul judetean de urgenta din Cluj Napoca este unul dintre cele mai mari din tara. Are peste 40 de pavilioane. Iar cladirea în care e sectia de cardiologie a fost ridicata in urma cu 125 de ani. E printre cele mai degradate si aparatura e din alt secol.

Doar cinci medici trebuie sa se ocupe, zilnic, de aproape 150 de pacienti cu probleme la inima, inclusiv în policlinica si la unitatea de primiri urgente. Lipsesc si foarte multe asistente, infirmiere si îngrijitoare. Posturile au fost scoase la concurs, dar cei care au venit nu au luat nici nota minima.

Anul acesta, spitalul din Cluj primeşte peste 10 milioane de lei, de la ministerul Sănătăţii. Va schimba aparatele pentru RMN, tomografii şi ATI. Şi va avea bani de reparaţii capitale la Oncologie şi Radiologie. Nu şi la cardiologie!

În toata tara, 86 de spitale au primit fonduri pentru echipamente noi, iar 55 –  pentru reabilitare si modernizare. Aproape 650 de milioane de lei sunt alocati, în total. Ministerul Sănătăţii arată că programul va continua în anii următori, dar numai în limita bugetului aprobat. 6 la sută din PIB pentru Sănătate ar însemna condiţii bune în mai multe spitale.

sursa: TVR Cluj

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii