VIDEO / Someşul, noua rampă de gunoi a Clujului

Apele Someşului devin pe zi ce trece o adevărată rampă de gunoi. Cu toate că TVR Cluj a atras atenţia asupra acestui fenomen încă de acum trei luni, cei care care administrează cursul Someşului spun că nu îşi permit să cureţe râul mai mult de trei ori pe an. Cei de la gospodărirea apelor spun că Someşul arată deplorabil şi din cauza oamenilor, care îl folosesc drept tomberon de gunoi.
În luna iulie, TVR Cluj prezenta Someşul, din zona Sălii Sporturilor, ca fiind un peisaj sufocat de mizerii. Atunci, autorităţile au promis curăţirea zonei în câteva zile.
Reprezentanţii Sistemului de Gospodărire a Apelor Cluj-Napoca vorbesc însă doar de proiecte îndrăzneţe.

Andrei Cherecheş, directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Cluj-Napoca: Consider că în acest an a fost destul de curat Someşul prin implicarea noastră. dar noi avem şi alte proiecte în derulare. Răul trebuie tăiat de la rădăcină, un baraj plutitor, o investiţie mai amplă.

Pentru a putea curăţa plantele de pe fundul Someşului, Administraţa Bazinală Someş – Tisa va cumpăra şi o barcă specială, care va costa câteva zeci de mii de euro. Chiar şi aşa autorităţile fac apel la spiritul civic.

Dan Canta, director Administraţia Bazinală Someş-Tisa: Nu trebuie să lăsăm ca în 1800 să aruncăm ce nu ne este de folos în albia râului. Şi trebuie mai mulţi oameni, mai mulţi factori, nu putem singuri.
Deocamdată, singura speranţă de a scăpa de priveliştea unui Someş mizerabil este… creşterea nivelului apei.

sursa: TVR Cluj

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii