VIDEO / Sistemul de ticketing din Cluj este la pământ

Aproape o jumătate din automatele de bilete, folosite la transportul în comun din Cluj-Napoca, nu funcţionează. Dacă unele dintre acestea s-au stricat deja în doar câteva luni, altele fac obiectul unei anchete DNA, şi au fost trecute pe linie moartă.

Colac peste pupăză, responsabilii proiectului european în valoare de peste 30 de milioane de lei au întârziat şi punerea în vânzare a abonamentelor pentru validatoare, cu aproape…5 luni.

Circa 12 automate de bilete, puse în funcţiune anul trecut, au devenit simple obiecte de decor. Explicaţiile responsabililor cu funcţionarea sistemului de ticketing sunt multe, însă unele frizează ridicolul.

LAURA LUPŞA, responsabil implementare sistem de ticketing CTP Cluj: Curăţarea acestui dispozitiv nu este o problemă de garanţie, e o problemă de mentenanţă. Este o problemă deosebită pentru banii româneşti şi anotimpului prin care am trecut. Astfel o remediere poate să dureze două zile, după care e nevoie din nou de curăţare.

15 automate nu au fost puse în funcţiune nici până astăzi din cauza unei anchete DNA ce vizează proiectului sistemului de ticketing, mai exact modul în care au fost cheltuiţi banii europeni. Procurorii au ridicat la finele anului trecut mai multe componente din aceste aparate.

Autorităţile locale au întâmpinat dificultăţi încă de la bun început în implementarea sistemului de ticketing. Abonamentele pentru validatoare ar fi trebuit folosite, teoretic, încă de acum 5 luni. Abonamentele au fost puse la vânzare abia astăzi.

Cardurile nenominale pot fi folosite pentru una sau mai multe călătorii, în funcţie de suma încărcată. Cardurile nominale, vor înlocui vechile abonamente, pe hârtie. 60 de călătorii pe toate liniile costă 60 de lei. Acestea vor putea fi cumpărate din 7 puncte din oraş.

sursa: TVR Cluj

Latest articles

Related articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.