VIDEO / Sfatul autorităţilor: Montaţi detectoare de gaz în locuinţe!

By | Published | Niciun comentariu

Două explozii au zguduit Clujul în ultimele patru zile. Ambele au fost cauzate de acumulările de gaze din apartamente, în condiţiile în care în niciunul dintre acestea nu exista un detector care să-i alerteze pe oameni cu privire la scurgeri. Potrivit autorităţilor. detectoarele de gaz sunt obligatorii doar din 2008, pentru instalaţiile noi. În ceea ce priveşte perioada de dinainte, montarea aparatelor rămâne la latitudinea proprietarilor

Două persoane au ajuns în stare gravă la Spitalul de Arşi din Capitală în urma exploziilor care au avut loc la Cluj în ultim a săptămână. Cea de-a doua s-a produs ieri dimineaţă într-un bloc din cartierul Grigorescu şi a dus la avarierea a şapte apartamente şi a 24 de autoturisme. Autorităţile trag un semnal de alarmă cu privire la importanţa instalării detectoarelor de gaze în fiecare locuinţă.

ANDREI BIRIŞ, purtător de cuvânt I.S.U. Cluj: Detectează orice scăpare de gaz nears şi reprezintă un pericol de explozie. Sunt dotate cu un electroventil care opreste automat alimentarea cu gaze a aparatului respectiv.

Potrivit legii, asemenea aparate sunt obligatorii doar pentru instalaţiile de gaz montate după anul 2008. Pentru cele mai vechi, proprietarii decid pe proprie răspundere dacă îşi montează sau nu detectoarele de gaz.

Companiile furnizoare de gaze naturale atrag atenţia populaţiei cu privire la importanţa reviziei periodice a instalaţiilor de gaz metan.

Cel mai ieftin detector de gaze poate fi cumpărat cu aproximativ 200 de lei, iar verificările şi revizia instalaţiilor costă încă câteva sute de lei.

sursa: TVR Cluj

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *